Djokovic naar halve finale in Parijs en treft Nadal Gepubliceerd op 10-6-2021 | Via ESPN

De Serviër rekende in vier sets af met Matteo Berrettini.

Novak Djokovic heeft de halve finale van Roland Garros bereikt. De Serviër rekende in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini: 6-3, 6-2, 6-7, 7-5. Djokovic moest in zijn vorige wedstrijd tegen een andere Italiaan, Lorenzo Musetti, nog diep gaan in een vijfsetter. Dit keer ging het in vier sets voor Djokovic, die goed omging met de harde slagen van Berrettini, de nummer negen van de wereld. Djokovic reageerde ontzettend uitbundig na zijn overwinning, maar het is onduidelijk waar dat precies vandaan kwam. 

Nadal wacht in halve finale

The Djoker neemt het vrijdag in de halve finale op tegen nummer drie van de wereld Rafael Nadal. De Spaanse gravelkoning won vandaag zelf zijn kwartfinale in vier sets van Diego Schwartzman.

In onderlinge ontmoetingen tussen de twee tennis-giganten staat Djokovic met 29 tegen 28 voor, maar voor Nadal is er nu dus de uitgelezen mogelijkheid om op zijn favoriete ondergrond gelijk te maken. De Spanjaard zal zeker de favoriet zijn. Vorig jaar won Nadal immers nog de finale in Parijs door Djokovic met 6-0, 6-2, 7-5 te verslaan.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021