Doan rijzende ster in land van rijzende zon Gepubliceerd op 22-11-2018 | Via fox sports

De prestaties van Ritsu Doan bij FC Groningen zijn in Japan niet onopgemerkt gebleven. De aanvallende middenvelder kan op veel aandacht rekenen in zijn thuisland. "Deze jongen kan net als Shinji Ono al niet meer normaal over straat in zijn vaderland en dat zal alleen maar erger worden."

Dat zegt Edward Rikkert de Koe, adviseur bij de Trots van het Noorden rond de marketingstrategie in Japan, in De Telegraaf.

Rikkert de Koe vervulde die functie eerder bij Feyenoord, toen Shinji Ono neerstreek in Rotterdam: "Om de vergelijking te maken met Feyenoord en het WK van 2002: Doan breekt nu door, twee jaar voor de Olympische Spelen in Tokio. Daar ligt de focus op, omdat de hele wereld op bezoek komt."

"De Spelen van Tokio krijgen alleen maar meer media-aandacht, en Groningen kan met zijn Japanse held Doan meesurfen op die golf. Toen Ono richting het WK ging, kenden we een enorme climax qua media exposure, ook voor Feyenoord. De afgelopen maanden is er een run ontstaan van aanvragen van de Japanse media, zowel schrijvend als tv-stations. Het is nog niet bevestigd, maar de verwachting is dat er 140 tot 200 Japanse fans voor hem zullen zitten bij FC Groningen - NAC Breda."

Eerst wacht zondag nog de uitwedstrijd tegen Feyenoord voor FC Groningen, de oude club van Ono. (FOX Sports)

Feyenoord - FC Groningen zie je zondag vanaf 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
De ziel van de 18 eredivisieclubs in 54 foto's Gepubliceerd op 11-12-2018
Eredivisie
Nicolás Tagliafico uitgeroepen tot Speler van de Maand november Gepubliceerd op 6-12-2018
Eredivisie
De ziel van het Hitachi Capital Mobility Stadion in 57 foto's Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van FC Groningen: de Groene Kathedraal Gepubliceerd op 27-11-2018
Eredivisie
De ziel van de Johan Cruijff ArenA in 56 foto's Gepubliceerd op 26-11-2018