Doan rijzende ster in land van rijzende zon Gepubliceerd op 22-11-2018 | Via fox sports

De prestaties van Ritsu Doan bij FC Groningen zijn in Japan niet onopgemerkt gebleven. De aanvallende middenvelder kan op veel aandacht rekenen in zijn thuisland. "Deze jongen kan net als Shinji Ono al niet meer normaal over straat in zijn vaderland en dat zal alleen maar erger worden."

Dat zegt Edward Rikkert de Koe, adviseur bij de Trots van het Noorden rond de marketingstrategie in Japan, in De Telegraaf.

Rikkert de Koe vervulde die functie eerder bij Feyenoord, toen Shinji Ono neerstreek in Rotterdam: "Om de vergelijking te maken met Feyenoord en het WK van 2002: Doan breekt nu door, twee jaar voor de Olympische Spelen in Tokio. Daar ligt de focus op, omdat de hele wereld op bezoek komt."

"De Spelen van Tokio krijgen alleen maar meer media-aandacht, en Groningen kan met zijn Japanse held Doan meesurfen op die golf. Toen Ono richting het WK ging, kenden we een enorme climax qua media exposure, ook voor Feyenoord. De afgelopen maanden is er een run ontstaan van aanvragen van de Japanse media, zowel schrijvend als tv-stations. Het is nog niet bevestigd, maar de verwachting is dat er 140 tot 200 Japanse fans voor hem zullen zitten bij FC Groningen - NAC Breda."

Eerst wacht zondag nog de uitwedstrijd tegen Feyenoord voor FC Groningen, de oude club van Ono. (FOX Sports)

Feyenoord - FC Groningen zie je zondag vanaf 14.30 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019