Documentairemaker en Eagles-supporter 'Eus': "Shit, stel je voor dat ze promoveren" Gepubliceerd op 15-5-2021 | Via ESPN

Het kan niemand zijn ontgaan, de knotsgekke ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie. Niet De Graafschap, maar Go Ahead Eagles ging als nummer 2 met Cambuur mee naar de Eredivisie. Özcan Akyol is schrijver, columnist en documentairemaker, maar bovenal fan van Go Ahead Eagles. In zijn serie Home of Eus, te zien op ESPN, volgt hij ook dit seizoen de Deventer trots op de voet. Als supporter kwam Akyol met zijn cameramensen wél alle stadions binnen. Opgenomen in de coronabubbel van de Eagles. ‘Eus’ was dus ook ooggetuige van het wonder van Kralingen.

Bizar

De fan Eus werd overvallen door de plotselinge promotie, maar ook de programmamaker. “Dat verhaal in Doetinchem was natuurlijk bizar. We dachten: Shit, stel je voor ze gaan echt promoveren. Dat hadden we niet bedacht. Als we ‘t wisten waren we hier met veel meer mensen geweest. Maar volgens mij is het wel goedgekomen.”

Bescheiden feest, hoop voor volgend jaar

Eus reed met de perschef van de Eagles vol gas naar Deventer en was bij de aankomst van de spelersbus bij Van der Valk, net als bij het bescheiden feestje van de spelersgroep. Hij prijst de rol van trainer Kees van Wonderen. Bovendien denkt de maker van de prachtige serie niet dat het bij 1 seizoen in de Eredivisie blijft. “Ik denk niet dat we bang hoeven zijn om rechtstreeks te degraderen.”

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021