Domper PSV: Zahavi en Teze missen PEC-uit vanwege positieve coronatest Gepubliceerd op 17-10-2020 | Via fox sports

Een flinke domper voor PSV. Eran Zahavi en Jordan Teze kunnen vanwege een positieve coronatest zondag niet spelen in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Zahavi is positief getest na terugkeer van de internationale wedstrijden met Israël. De spits is direct na het afnemen van de test in quarantaine gegaan. Daar blijft hij minimaal 72 uur. Vervolgens zal zijn situatie opnieuw worden bekeken. 

Zahavi maakte afgelopen woensdag nog een hattrick namens Israël, in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Slowakije (Nations League). 

Zoals bekend is Teze vorige week bij Jong Oranje positief getest. De verdediger keerde gisteren op basis van de richtlijnen van het RIVM en na overleg met de microbiologen terug in de spelersgroep. Bij de test van gisteren blijkt Teze echter niet te voldoen aan de eisen om te mogen mee doen in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Teze mag gewoon blijven deelnemen aan de trainingen omdat hij al langere tijd klachtenvrij en daarmee niet besmettelijk is. De belasting van een wedstrijd is echter fors zwaarder en daarom worden er hogere eisen gesteld.

PEC Zwolle - PSV is zondag om 16.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.

(FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020