Drie Eredivisie-spelers alsnog mee met 'nieuw' Noors elftal Gepubliceerd op 16-11-2020 | Via fox sports

Spits Jørgen Strand Larsen van FC Groningen en de middenvelders Sondre Tronstad (Vitesse) en Hakon Evjen (AZ) zijn opgeroepen voor de nationale voetbalploeg van Noorwegen. De drie spelers uit de eredivisie kunnen woensdag in de Nations League tegen Oostenrijk allemaal debuteren in het nationale A-elftal.

De Noorse bond heeft een volledig nieuwe selectie samengesteld voor dat duel in Wenen, na een coronabesmetting in de groep die aanvankelijk was samengesteld door bondscoach Lars Lagerbäck.

De Noren zouden zondag in Boekarest tegen Roemenië voetballen, maar ze kregen op het vliegveld van Oslo van het ministerie van Volksgezondheid te horen dat ze in quarantaine moesten na een positieve test van international Omar Elabdellaoui. Het Nations League-duel met de Roemenen ging niet door en wordt vermoedelijk omgezet in een reglementaire 3-0-nederlaag voor Noorwegen, dat volop in de race is voor promotie naar de A-divisie.

De selectie van Groningen-spits Strand Larsen is opvallend. Zijn club gaf hem begin november twee weken rust, met het oog op het volle programma sinds hij naar FC Groningen kwam. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020