Driedubbelslag Heerenveen: aanvaller Nygren én talenten Shopov en Wendt Gepubliceerd op 6-10-2020 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft drie keer op één dag toegeslagen op de transfermarkt. De Friese club heeft Benjamin Nygren, Rasmus Wendt en Stanislav Shopov aangetrokken.

De Friezen nemen Shopov over van Botev Plovdiv, uit zijn geboorteland Bulgarije. De aanvallende middenvelder tekent in Friesland een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde seizoen. sc Heerenveen neemt Nygren op huurbasis over van KRC Genk. 

Ook de Zweedse aanvaller Rasmus Wendt gaat naar sc Heerenveen. Hij komt over van Jong AZ en zal aansluiten bij de Friese beloften. Wendt kwam in januari 2019 over van BK Häcken en sloot toen aan bij AZ Onder 19, waarna hij doorstroomde naar Jong AZ. Mede door een langdurige blessure kwam het niet tot een debuut in het betaald voetbal.

Nygren

De negentienjarige Zweedse jeugdinternational Nygren speelt de rest van dit seizoen en het komende seizoen in het Abe Lenstra stadion. Bovendien is in de deal met de Belgische club een optie tot koop bedongen.

Technisch manager Gerry Hamstra: "We zochten naar een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Met Benjamin halen we een kwaliteitsspeler binnen die weet wat er wordt gevraagd op het hoogste niveau. Door zijn komst krijgen we aanvallend meer mogelijkheden.”

Shopov

Hamstra over de andere aanwinst Shopov: "Stanislav staat te boek als een groot talent. Met zijn achttien jaar speelde hij al meer dan twintig wedstrijden op het hoogste niveau in Bulgarije. Met Stanislav hebben we een aanvallende middenvelder in huis gehaald die een volgende stap in zijn carrière maakt en goed in onze filosofie past."Shopov is dinsdag niet fysiek aanwezig bij zijn presentatie. In verband met het aantal coronabesmettingen in Bulgarije is de kleurcode van het land momenteel oranje. Dit betekent dat de aanvaller eerst tien dagen in quarantaine moet voordat hij bij de selectie kan aansluiten. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020