Hoofdrol Bijl bij nieuw puntenverlies PSV in Emmen Gepubliceerd op 1-12-2019 | Via fox sports

PSV heeft opnieuw niet weten te winnen. De Eindhovenaren bleven op bezoek bij FC Emmen steken op een 1-1 gelijkspel. Het was voor PSV de achtste keer in negen wedstrijden dat er geen overwinning kon worden gevierd.

Na de 0-4 afstraffing bij Sporting Portugal wijzigde Mark van Bommel zijn elftal op drie plaatsen. Jorrit Hendrix, Bruma en Timo Baumgartl verloren hun basisplaats aan respectievelijk Ryan Thomas, Ritsu Doan en Daniel Schwaab.

Het was uitgerekend de Duitse verdediger die na een kwartier de score opende. Schwaab stond op de juiste plaats om een corner van Mohamed Ihattaren bij de tweede paal binnen te tikken.

Afgekeurde wereldgoal

Emmen, dat via Marko Kolar al dicht bij de openingstreffer was geweest, liet zich niet van de wijs brengen en leek binnen drie minuten met een wereldgoal langszij te komen. Glenn Bijl verraste PSV-keeper Lars Unnerstall met een fantastisch schot vanaf de middenlijn. Na ingrijpen van de VAR ging er echter een streep door de treffer vanwege een overtreding op Steven Bergwijn.

PSV herpakte zich en kreeg in het restant van de eerste helft via Bergwijn, Donyell Malen en Ihattaren kansen op een grotere voorsprong. Een schot van Doan werd ternauwernood van richting veranderd door Lorenzo Burnet.

Gelijkmaker Emmen

Na rust was het opnieuw Emmen dat aandrong. De dadendrang betaalde zich prompt uit met de gelijkmaker in de 52ste minuut. Bijl controleerde knap een bal in de diepte en legde af op Kolar, die van dichtbij afrondde.

Een schot van Bijl werd vervolgens geblokt, waarna Michael de Leeuw de handen op elkaar kreeg voor een halve omhaal.

Bijl vond zich twintig minuten voor tijd opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. De verdediger zag geel na een overtreding op Malen, waarna bij het opstootje dat volgde Bergwijn en Michael Chacón eveneens geel krijgen. Op aanraden van de VAR bekeek scheidsrechter Dennis Higler nogmaals de beelden van de overtreding, maar de arbiter bleef bij zijn eerdere beslissing.

Beide ploegen kregen in het restant van de wedstrijd nog mogelijkheden om het duel te beslissen, waarbij invaller Cody Gakpo nog het dichtste bij de winnende treffer was, maar gescoord werd er niet meer. Bijl kreeg nog wel zijn tweede geel voor een overtreding op Bergwijn in de laatste minuut van de blessuretijd. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020