Dubbelslag Jørgensen en kunststukje Sinisterra bij zege op Heerenveen Gepubliceerd op 18-1-2020 | Via fox sports

Feyenoord is het nieuwe decennium goed begonnen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen thuis van sc Heerenveen mede door toedoen van Luis Sinisterra en een bevrijdde Nicolai Jørgensen: 3-1.

Sinisterra richtte de schijnwerpers op zichzelf in de negende minuut door op schitterende wijze te scoren. De Colombiaan liet de bal stuiteren en scoorde vervolgens met een acrobatische omhaal: 1-0.

Het Feyenoord-publiek was nauwelijks uitgepraat over het kunststukje van Sinisterra toen Jørgensen de 2-0 aantekende met een goed geplaatst schot. Het was een bevrijdende treffer voor de Deen, die in de eerste seizoenshelft slechts twee keer scoorde. Binnen het half uur verdubbelde Jørgensen zijn seizoenstotaal met een rake kopbal: 3-0. 

De goednieuwsshow van Feyenoord werd in de 31ste minuut ruw onderbroken door toedoen van Joey Veerman. De Heerenveen-middenvelder profiteerde van lichtzinnig uitverdedigen van Feyenoord en bepaalde met een prachtig geplaatst schot de ruststand op 3-1.

Jørgensen verzuimde in de tweede helft tot driemaal toe zijn hattrick te completeren en Feyenoord in veilige haven te brengen. Justin Bijlow - de opvolger van de naar Los Angeles FC vertrokken Kenneth Vermeer - voorkwam daarna nog de 3-2 van Hicham Faik met een prachtige redding. Faik leek de bal met veel gevoel in het doel te stiften, maar Bijlow kreeg er nog net zijn hand tegen.

Ook Feyenoord kon het net niet meer vinden, maar Sam Larsson vermaakte het publiek nog wel met een uitstekende invalbeurt. De Zweed dolde in het laatste half uur meerdere malen zijn tegenstanders van zijn voormalige club.

 

Feyenoord heeft 34 punten na 19 duels en doet mee in de strijd om plek drie. Heerenveen staat achtste met 28 punten na 19 Eredivisie-wedstrijden. (FOX Sports

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020