Duels buiten Noord-Brabant gaan gewoon door met publiek Gepubliceerd op 11-3-2020 | Via fox sports

De overige wedstrijden in de Eredivisie gaan dit weekend gewoon door. Dat heeft de KNVB naar buiten gebracht. Ook supporters zijn gewoon welkom in de stadions.

In de Eredivisie gaat het om zes wedstrijden: ADO Den Haag - Fortuna Sittard, PEC Zwolle - Heracles Almelo, FC Utrecht - Vitesse, Sparta - Feyenoord, Ajax - FC Twente en VVV-Venlo - AZ.

Een dag eerder werd door de instanties in Noord-Brabant besloten om daar alle sportevenementen tot en met maandag niet door te laten gaan. In de eredivisie betreft dat de duels PSV - FC Emmen, Willem II - sc Heerenveen en RKC Waalwijk - FC Groningen.

De KNVB volgt de lokale autoriteiten (Veiligheidsregio's). Zij zouden de komende dagen bij nieuwe ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus nog kunnen besluiten om wedstrijden af te gelasten

Buiten Nederland worden er drastische maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo ligt de competitie stil in Italië, het zwaarst getroffen gebied van Europa, en worden er onder meer in Spanje en in Duitsland wedstrijden zonder publiek gespeeld. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020