Dumfries maakt seizoen individueel af bij PSV na demonstratie in Rotterdam Gepubliceerd op 4-6-2020 | Via fox sports

Denzel Dumfries gaat tot en met het einde van het seizoen een individueel programma afwerken bij PSV. De aanvoerder heeft dit in in goed overleg met de Eindhovense club besloten. Aanleiding is de aanwezigheid bij een demonstratie in Rotterdam.

Net als Memphis Depay was Dumfries in Rotterdam aanwezig bij een demonstratie tegen racisme. Niet alle aanwezigen daar hielden zich aan de noodverordening die is uitgevaardigd in verband met corona. 

Geen risico’s

PSV neemt de rechtsback niets kwalijk maar wil absoluut geen risico's nemen. De keuze van de 24-jarige verdediger om naar de demonstratie te gaan wordt op dit moment geoorloofd omdat er geen wedstrijden zijn. Dumfries heeft zelf alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen, maar beide partijen achten het verstandig om voor de zekerheid bovengenoemde maatregelen te nemen.  

De medische staf van PSV blijft ook de gezondheidssituatie van Dumfries monitoren, net zoals dit bij de andere spelers het geval is.

Trots

Dumfries maakte zijn deelname aan de demonstratie in Rotterdam zelf kenbaar via Instagram. "Hier staat een trotse zwarte man, die trots is op zijn huidskleur. Een man die zich een weg naar boven vocht en racistische opmerkingen tegen hem overwonnen heeft en hier nog steeds dagelijks mee geconfronteerd wordt. Ik sta daarboven", schreef hij bij een foto waarop hijzelf te zien was met een mondkapje. "Ik sta hier voor mijn medemens die dagelijks met dezelfde zaken te maken heeft. Voor degenen die die diepgewortelde pijn ook voelen, degenen die de pijn begrijpen." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020