ECV zoekt antwoorden op vragen voetbalclubs Gepubliceerd op 16-3-2020 | Via fox sports

De koepelorganisatie Eredivisie CV wordt overspoeld met vragen van de voetbalclubs uit de Eredivisie. Om zo efficiënt mogelijk antwoord te kunnen geven op al die vragen, heeft de ECV een dagelijks 'spreekuur' geopend. Via een conference call kunnen de clubs vragen stellen en elkaar helpen in de zoektocht naar antwoorden.

 

"Veel clubs hebben dezelfde vragen, die clusteren we op deze manier", zegt algemeen directeur Mattijs Manders van de ECV. "We richten een online-portal in, waarin we documenten plaatsen die relevant zijn voor de clubs. Daarnaast houden we een dynamische 'Q&A-lijst' bij, die we constant voorzien van actuele informatie. En er komt een apart mailadres, waar de clubs hun vragen, zorgen en overwegingen naartoe kunnen sturen. Wij zoeken, met hulp van juridische experts van de FBO, naar antwoorden."

Het Nederlandse voetbal is als gevolg van het coronavirus stilgelegd. Ook de profclubs trainen niet meer, in ieder geval tot begin april. Niemand weet hoelang deze situatie gaat duren. Het leidt tot tal van vragen. "Wat doe ik met m'n personeel? Mogen de spelers naar het buitenland toe? Wat betekent dit voor de huur van ons stadion? Hebben supporters recht op restitutie? Kan ik arbeidstijdverkorting krijgen, moeten m'n spelers de WW in?", somt Manders op.

Wat betreft dat laatste zegt de ECV-baas: "In principe kan ieder bedrijf dat geraakt wordt door de effecten van deze crisis, dus ook een voetbalbedrijf, een beroep doen op werktijdverkorting. Maar daar zijn wel wat spelregels voor." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020