Een schitterende voetbalzondag: alle titelfavorieten in actie Gepubliceerd op 2-10-2020 | Via fox sports

Het belooft een schitterende voetbalzondag te worden. Titelfavorieten Ajax, Feyenoord, AZ en PSV komen alle vier in actie. Je ziet alle wedstrijden natuurlijk LIVE op FOX Sports!

En dat is nog niet alles: om 10 uur een nieuwe editie van Goedemorgen Eredivisie met als gasten Ron Jans en Henk Timmer. Op FOX Sports 1 wordt Goedemorgen Eredivisie direct gevolgd door de topper in de Vrouwen Eredivisie: Ajax ontvangt PSV! Die wedstrijd begint om 12.15 uur.

FC Groningen - Ajax

De mannen van Ajax trappen tegelijkertijd om 12.15 uur af met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Met nieuwkomers Mohammed Kudus en Antony in vorm kijken de Amsterdammers met vertrouwen uit naar de wedstrijd van zondag. Ajax won de eerste drie wedstrijden.

Maar zondag wacht een geduchte tegenstander voor de Amsterdammers. Vorig seizoen knokte Groningen zich in eigen huis naar een overwinning dankzij doelpunten van Kaj Sierhuis en Ramon Pascal Lundqvist. Donny van de Beek maakte de aansluitingstreffer, maar verder kwam Ajax niet. Zondag gaan de Noorderlingen proberen hun kunststukje van vorig seizoen te herhalen. 

FC Groningen - Ajax is om 12.15 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

 

Sparta Rotterdam - AZ

AZ gaat zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam. Na het uitstellen van de wedstrijd tegen FC Utrecht speelde de ploeg van Arne Slot gelijk tegen Fortuna Sittard en PEC Zwolle. Ook Sparta is de competitie niet goed begonnen.

De ploeg van Henk Fraser verloor alle drie de competitiewedstrijden. Dat een verandering mogelijk is tegen AZ bewees Sparta vorig seizoen door op Het Kasteel met maar liefst 3-0 te winnen. Na een vroege rode kaart van AZ-doelman Marco Bizot liep Sparta uit naar een ruime overwinning. 

Sparta Rotterdam - AZ is om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1  

Willem II - Feyenoord

Feyenoord neemt het zondag op tegen Willem II. Willem II hoopt na een roerige week de draad weer op te kunnen pakken. Na een Europese nederlaag tegen Rangers, de ophef over de samenkomst van de supporters en een gelijkspel tegen tien man van Emmen is er behoefte aan een goed resultaat in Tilburg.

Feyenoord heeft nog niet de gewenste vorm te pakken, maar heeft al wel zeven punten uit drie duels behaald. Bij de Rotterdammers is het de grote vraag of trainer Advocaat en de spelersgroep nu wel op dezelfde lijn zitten na afgelopen zondag. 

Willem II - Feyenoord is om 14.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2 

​PSV - Fortuna Sittard 
PSV komt als laatste van de titelfavorieten in actie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Fortuna heeft pas één punt behaald door het doelpunt van Zian Flemming in de 96ste minuut tegen AZ van vorige week. PSV, de ploeg van trainer Roger Schmidt, is nog op zoek naar de goede vorm.
 
Tegen Heracles werd gelijkgespeeld en Emmen werd pas in de 94ste minuut verslagen. Aanwinst Ibrahim Sangaré is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Fortuna. De middenvelder, die overkwam van Toulouse FC, voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan het middenveld, aldus technisch manager John de Jong. Zijn debuut zal nog even uitgesteld moeten worden.

PSV - Fortuna Sittard is om 16.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1  

(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020