Eenhoorn: AZ naar UEFA omdat loket bij KNVB gesloten bleef Gepubliceerd op 27-6-2020 | Via fox sports

AZ is naar de Europese voetbalbond UEFA gestapt omdat het bij de KNVB geen reactie kreeg op de vragen en voorstellen die de Alkmaarse club had.

Dat zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn in een monoloog in Het Parool, waarin hij uitleg geeft over het besluit de UEFA te raadplegen. Wekenlang wilde AZ daar niets over loslaten. "Wij willen gewoon antwoorden op onze vragen en als de KNVB die niet geeft, dan stappen we naar een ander", aldus Eenhoorn.

Enkele dagen voor de chaotische vergadering op 24 april waarin de KNVB besloot om de Nederlandse profcompetities als gevolg van de coronacrisis te beëindigen, stuurde AZ een brief met vijf voorstellen naar Zeist. Daar kwam volgens Eenhoorn geen reactie op, zelfs geen ontvangstbevestiging.

AZ stuurde vorige maand een brief naar de UEFA waarin het claimt recht te hebben op de eerste plaats in de afgebroken Eredivisie en daarmee het beste ticket voor de Champions League. De Europese federatie verwees de Alkmaarders terug naar de KNVB. De Nederlandse bond houdt vast aan de eindstand zoals die op 24 april werd bepaald, met Ajax als nummer 1 en AZ op de tweede plek. Beide clubs hadden evenveel punten, maar het doelsaldo van Ajax was beter. AZ won dit seizoen echter beide duels met Ajax en claimt daarom meer recht te hebben op het beste ticket voor de Champions League.

"Na 24 april ging het loket in Zeist weer dicht en heeft AZ besloten het hogerop te zoeken, bij de UEFA", zegt Eenhoorn. "Dat directeur Eric Gudde roept dat de KNVB daardoor is verrast, verrast mij weer niet. Als je je niet in een ander verdiept, dan is het niet meer dan logisch dat je verrast kan worden. Zo werkt het binnen en buiten het veld. Hij had namelijk vanaf 21 april precies kunnen weten hoe wij in de wedstrijd zitten. Meer zeg ik er niet over, omdat de procedure nog loopt en volgens de regels van de UEFA is het niet toegestaan om er dan inhoudelijk en publiekelijk over te spreken." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020