Goede uitgangspositie Vitesse na remise in Utrecht Gepubliceerd op 24-5-2019 | Via fox sports

In de finale van de play-offs voor deelname aan de Europa League zijn FC Utrecht en Vitesse voorlopig in balans. In de Galgenwaard werd het in de eerste van twee wedstrijden 1-1.

De beslissing valt dinsdag, als de elftallen elkaar in Arnhem opnieuw treffen.

Sander van de Streek opende de score voor de thuisclub, door in te koppen na een voorzet van Gyrano Kerk. Tim Matavz maakte nog voor rust gelijk. De spits veranderde een inzet van Mohammed Dauda net voldoende van richting om doelman Nick Marsman kansloos te laten.

Vorig seizoen speelden beide elftallen ook tegen elkaar in de finale. Destijds won Vitesse.

Marsman stond voor de eerste keer dit seizoen in het doel bij FC Utrecht, vanwege een blessure aan een vinger van de Deen David Jensen. Bij de thuisclub waren ook Timo Letschert, Riechedly Bazoer, Jean-Christophe Bahebeck en Joris van Overeem niet fit genoeg om te spelen.

"We speelden met veel jongens die dit seizoen amper minuten hebben gemaakt", aldus aanvoerder Willem Janssen. "Die verdienen een groot compliment. Het was een geweldige wedstrijd, van twee kanten. Goed voetbal, mooie kansen en twee clubs die tot het uiterste gaan."

Ook Vitesse kan wel enige rust gebruiken na een zwaar seizoen. "Sommige jongens kunnen amper nog op hun benen staan, maar we moeten door", aldus Bryan Linssen. "Nu moeten we ons nog één keer opladen en dat gaat lukken. We zijn tevreden met deze 1-1. Het is een goede uitgangspositie. Maar we hebben het wel moeilijk gehad." (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019
Eredivisie
Oproep: wie is jouw Walking Legend? Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Fernando Ricksen overleden Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week Gepubliceerd op 17-9-2019
Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019