Effectief AZ nadert slordig Vitesse op de ranglijst Gepubliceerd op 23-12-2020 | Via fox sports

AZ heeft in eigen huis afgerekend met Vitesse. De Alkmaarders hadden niet makkelijk tegen de Eredivisie-revelatie uit Arnhem, maar wisten wel beter de kansen te benutten: 3-1.

Jesper Karlsson zette de thuisclub al na vijf minuten op 1-0. De jonge Zweed profiteerde optimaal van een fout van Vitesse-verdediger Maximilian Wittek. AZ leek al snel op 2-0 te komen via Tijani Reijnders, maar Timo Letschert stond in buitenspelpositie bij het terugkoppen.

Daarna kreeg Vitesse meer en meer de overhand. Een gelijkmaker bleef uit en in de counter sloegen de Alkmaarders toe. Op aangeven van Owen Wijndal schoof Myron Boadu simpel de 2-0 langs Remko Pasveer.

Vlak na rust bracht Vitesse meteen de spanning terug in de wedstrijd. Met heel veel geluk belandde de bal via Letschert en Loïs Openda in de goal achter Marco Bizot. De Arnhemmers leken door te drukken, echter kwamen ze niet tot de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd gooide AZ het duel in het slot via Ferdy Druijff, de invaller stond net tien seconden in het veld toen hij de 3-1 binnenwerkte. Door de zege stijgt AZ naar de vijfde plaats op de ranglijst met 26 punten uit 13 duels. Vitesse blijft derde met 29 punten uit 14 duels. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021