Invaller Venema draagt bij aan ruime zege Utrecht Gepubliceerd op 25-11-2018 | Via fox sports

FC Utrecht had geen kind aan De Graafschap. De ploeg van trainer Dick Advocaat klimt daardoor over Heracles Almelo heen op de ranglijst naar de vijfde plaats.

Binnen een kwartier kwam Utrecht op voorsprong door Sander van der Streek, die voor zijn derde seizoenstreffer tekende. Een paar minuten later verdubbelde aanvoerder Willem Janssen de score. Uit een vrije trap van Oussama Tannane was Janssen eerder bij de bal dan doelman Hidde Jurjus en kon zo de 2-0 binnen koppen.

Halverwege de eerste helft was het weer raak. Opnieuw uit een vrije trap van Tannane was het dit keer Gyrano Kerk die met een prachtige hakbal scoorde: 3-0.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal was invaller Venema trefzeker en tien minuten later tekende hij ook nog voor zijn tweede van de middag: 5-0.

FC Utrecht kende een slechte seizoenstart en stond zelfs even onderaan. Trainer Jean-Paul de Jong werd aan de kant gezet en Dick Advocaat moest de boel weer op orde brengen. De ervaren trainer loodste de club uit de Domstad uit de gevarenzone en met 21 punten uit 13 wedstrijden staat FC Utrecht stevig in het linkerrijtje.

De Graafschap is nog steeds onderin te vinden, op de zeventiende plaats. De Doetinchemse club heeft tien punten uit dertien wedstrijden. Twee meer dan de nummer achttien, NAC Breda. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019