Ejuke helpt Heerenveen eigenhandig aan zege op Sparta Published on 9-11-2019 | By fox sports

sc Heerenveen heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. Chidera Ejuke boog met twee goals in de tweede helft een achterstand om in een zege.

Lars Veldwijk, die van Henk Fraser de voorkeur kreeg in de basis boven Halil Dervisoglu, betaalde het vertrouwen van zijn trainer uit met een rake kopbal in de 25ste minuut. Daarvoor was Heerenveen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Rodney Kongolo, maar scheidsrechter Joey Kooij keurde de treffer af omdat Kongolo de bal met zijn arm beroerde. 

Halverwege de tweede helft nam Ejuke Heerenveen bij de hand. Met twee doelpunten (73ste en 79ste minuut) draaide hij de wedstrijd volledig om. Ejuke vond de verre hoek na een individuele actie én profiteerde daarna van weifelend optreden van Dirk Abels en keeper Ariel Harush.

Heerenveen draait goed in de Eredivisie. De ploeg van Johnny Jansen verloor sinds half september geen wedstrijd meer en is al elf thuisduels ongeslagen in de competitie. De Friezen staan zesde op de ranglijst, Sparta blijft steken op de elfde plaats. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Racisme? Dan voetballen we niet! Published on 21-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019