Ejuke helpt Heerenveen eigenhandig aan zege op Sparta Gepubliceerd op 9-11-2019 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft in eigen huis met 2-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. Chidera Ejuke boog met twee goals in de tweede helft een achterstand om in een zege.

Lars Veldwijk, die van Henk Fraser de voorkeur kreeg in de basis boven Halil Dervisoglu, betaalde het vertrouwen van zijn trainer uit met een rake kopbal in de 25ste minuut. Daarvoor was Heerenveen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Rodney Kongolo, maar scheidsrechter Joey Kooij keurde de treffer af omdat Kongolo de bal met zijn arm beroerde. 

Halverwege de tweede helft nam Ejuke Heerenveen bij de hand. Met twee doelpunten (73ste en 79ste minuut) draaide hij de wedstrijd volledig om. Ejuke vond de verre hoek na een individuele actie én profiteerde daarna van weifelend optreden van Dirk Abels en keeper Ariel Harush.

Heerenveen draait goed in de Eredivisie. De ploeg van Johnny Jansen verloor sinds half september geen wedstrijd meer en is al elf thuisduels ongeslagen in de competitie. De Friezen staan zesde op de ranglijst, Sparta blijft steken op de elfde plaats. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020