El Hamdaoui bezorgt Excelsior in extremis punt tegen Willem II Gepubliceerd op 21-4-2019 | Via fox sports

Excelsior heeft na zeven nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt gepakt in de Eredivisie. De Kralingers speelden in blessuretijd gelijk tegen Willem II: 1-1.

Het laatste punt van Excelsior dateerde van 23 februari, toen de ploeg - onder leiding van Adrie Poldervaart - gelijkspeelde in Utrecht (0-0). 

Renato Tapia opende in de eerste helft op fraaie wijze de score. De huurling van Feyenoord verraste doelman Alessandro Damen met een mooi afstandsschot. 

Na rust toonde Excelsior meer beleving en ging het op jacht naar doelpunten. El Hamdaoui had succes na 70 minuten, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. 

Lang leek de overwinning zeker voor de Tilburgers, ook toen de ploeg in de slotfase een strafschop werd toegekend na een handsbal in de zestien. Na tussenkomst van de VAR trok scheidsrechter Allard Lindhout zijn beslissing toch in en dus bleef het 0-1. 

Diep in blessuretijd zorgde El Hamdaoui alsnog voor de gelijkmaker. Excelsior klimt door de remise weer over De Graafschap heen naar de zestiende plaats met 27 punten, maar de degradatienood is zeker nog niet afgewend voor de ploeg van de kortgeleden aangestelde trainer Ricardo Moniz. Willem II blijft zevende. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019