El Hamdaoui bezorgt Excelsior in extremis punt tegen Willem II Gepubliceerd op 21-4-2019 | Via fox sports

Excelsior heeft na zeven nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt gepakt in de Eredivisie. De Kralingers speelden in blessuretijd gelijk tegen Willem II: 1-1.

Het laatste punt van Excelsior dateerde van 23 februari, toen de ploeg - onder leiding van Adrie Poldervaart - gelijkspeelde in Utrecht (0-0). 

Renato Tapia opende in de eerste helft op fraaie wijze de score. De huurling van Feyenoord verraste doelman Alessandro Damen met een mooi afstandsschot. 

Na rust toonde Excelsior meer beleving en ging het op jacht naar doelpunten. El Hamdaoui had succes na 70 minuten, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. 

Lang leek de overwinning zeker voor de Tilburgers, ook toen de ploeg in de slotfase een strafschop werd toegekend na een handsbal in de zestien. Na tussenkomst van de VAR trok scheidsrechter Allard Lindhout zijn beslissing toch in en dus bleef het 0-1. 

Diep in blessuretijd zorgde El Hamdaoui alsnog voor de gelijkmaker. Excelsior klimt door de remise weer over De Graafschap heen naar de zestiende plaats met 27 punten, maar de degradatienood is zeker nog niet afgewend voor de ploeg van de kortgeleden aangestelde trainer Ricardo Moniz. Willem II blijft zevende. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019