Samenvattingen: Zeges Utrecht, ADO en Twente; goal Chong tegen Groningen Gepubliceerd op 29-8-2020 | Via fox sports

Een hele drukke voetbalzaterdag. Zo ging FC Utrecht op bezoek bij PEC Zwolle en ontving ADO Den Haag op de nieuwe grasmat AZ. FC Twente oefende thuis tegen Holstein Kiel, FC Groningen speelde in Duitsland tegen Werder Bremen.

Danilo en Jeremejeff goud waard voor FC Twente 

Danilo heeft een uitstekend debuut achter de rug voor FC Twente. De huurling van Ajax scoorde tweemaal in het oefenduel met Holstein Kiel (3-2). De winnende treffer kwam op naam van een andere nieuwkomer; Alexander Jeremejeff maakte in de slotfase de 3-2. In de Grolsch Veste waren geen toeschouwers welkom.

Debuut Elia en Mahi

FC Utrecht heeft een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen (2-0). Bart Ramselaar en Emil Bergström maakten de doelpunten in de hoofdstad van Overijssel. Eljero Elia debuteerde na rust voor FC Utrecht, net als de eveneens aangetrokken Mimoun Mahi. Het was de eerste wedstrijd op het nieuw aangelegde veld met natuurgras in Zwolle.

Chong trefzeker tegen FC Groningen

Werder Bremen was duidelijk een maatje te groot voor FC Groningen. Na een wervelende eerste helft bepaalde United-huurling Tahith Chong al in de 34e minuut de eindstand: 4-0. 

ADO dankzij debutant Arweiler langs AZ

AZ en oefenwedstrijden, het blijft deze voorbereiding een ietwat ongelukkige combinatie. Ook ADO Den Haag wist van de ploeg van Arne Slot te winnen. De enige goal kwam op naam van Utrecht-huurling Jonas Arweiler. Bij AZ kregen Calvin Stengs en Ron Vlaar rust. 

Heerenveen verliest bij rentree Veerman

Henk Veerman heeft een ongelukkige rentree beleefd bij Heerenveen. Tegen VfL Osnabrück, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, werd met 2-0 verloren. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020