Engelse Super League clubs betalen 'goodwill' Gepubliceerd op 9-6-2021 | Via ESPN

Bovendien is afgesproken dat ze 30 punten in mindering krijgen als ze zich nog eens in een dergelijk avontuur zouden willen storten.

De zes Engelse clubs die onlangs probeerden in de Super League te stappen betalen 25 miljoen euro aan de andere clubs uit de Premier League als een soort van boetedoening. Bovendien is afgesproken dat ze 30 punten in mindering krijgen als ze zich nog eens in een dergelijk avontuur zouden willen storten.

Het gaat om Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur. De 'Big Six' richtten eerder dit jaar een min of meer besloten competitie op samen met enkele clubs uit Italië en Spanje, om zodoende hun inkomsten zeker te stellen. Het leidde tot een storm van kritiek, uit de nationale voetbalwereld, maar ook van de Engelse fans.

Om de band met de supporters niet te verliezen besloten de Engelse clubs al snel zich terug te trekken voor de Super League.

Clubs die nog in Super League zitten voorlopig niet gestraft

De UEFA heeft besloten de juridische stappen tegen Real Madrid, Juventus en Barcelona vanwege hun rol bij de oprichting van de min of meer besloten competitie Super League voorlopig op te schorten. "De beroepscommissie heeft besloten de procedure tot nader order te schorsen", zei de Europese instantie woensdag zonder opgaaf van redenen.

Bij het initiatief waren ook de Engelse clubs Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur, het Spaanse Atlético Madrid en Inter en AC Milan uit Italië betrokken. Zij besloten, vooral onder grote druk van hun eigen fans, al vrij snel zich terug te trekken uit het project. Real Madrid, Juventus en Barcelona hebben dat nog niet gedaan.

Op 25 mei had de UEFA een disciplinaire procedure opgestart tegen de drie clubs. De Europese voetbalbond dreigde met sancties voor "een mogelijke schending van het wettelijk kader van de UEFA".

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021