Engelse voetballers knielen op EK als protest tegen racisme Gepubliceerd op 5-6-2021 | Via ESPN

"Negatieve reacties zullen we negeren", aldus de bondscoach, die sprak van een besluit dat de selectie in een gezamenlijke bijeenkomst heeft genomen.

De spelers van het Engelse voetbalteam hebben besloten voor aanvang van hun wedstrijden op het EK te knielen als protest tegen racisme. Dat heeft bondscoach Gareth Southgate aangekondigd. "Negatieve reacties zullen we negeren", aldus de bondscoach, die sprak van een besluit dat de selectie in een gezamenlijke bijeenkomst heeft genomen.

"We zijn hier volledig eensgezind in, we zijn bereid elkaar te ondersteunen en het team te ondersteunen. We voelen ons meer dan ooit vastbesloten om dit toernooi te knielen voor de wedstrijden", aldus Southgate in aanloop naar de laatste oefenwedstrijd tegen Roemenië op zondag.

De internationals van Engeland knielden ook al in het duel met Oostenrijk afgelopen woensdag in Middlesbrough. Vanuit het publiek was gejoel te horen. "Die mensen zouden zich eens moeten verplaatsen in die jonge spelers en bedenken hoe zij zich dan zouden voelen. Maar die negatieve reacties zullen blijven en wij gaan ze negeren", zei de bondscoach.

Engeland treft in de groepsfase in het Londense stadion Wembley achtereenvolgens Kroatië, Schotland en Tsjechië.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021