Eredivisie en KKD langer plat, KNVB adviseert sluiting faciliteiten Gepubliceerd op 15-3-2020 | Via fox sports

Het kabinet heeft zondag besloten dat de geldende maatregelen vanwege het coronavirus met een week zijn verlengd. Dit betekent onder meer dat er in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie niet gespeeld zal worden tot 6 april in plaats van 31 maart.

Nadat er eerder een streep werd gezet door speelronden 27 en 28 in de Eredivisie, kan nu ook speelronde 29 geen doorgang vinden op de geplande data. Speelronde 30 in de Eredivisie staat vooralsnog op de rol op 10, 11 en 12 april.

In de Keuken Kampioen Divisie zijn inmiddels speelronden 30, 31, 32 en 33 uitgesteld. Op 10 april staat momenteel de volledige speelronde 34 op het programma. 

KNVB adviseert clubs om faciliteiten te sluiten

De KNVB riep tevens alle profclubs op om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten. De voetbalbond volgde hiermee het advies van de overheid op om alle sportaccommodaties te sluiten. Dit betekent dat de clubs ook niet meer kunnen trainen.

"Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten", staat in een brief die de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie gezamenlijk naar de clubs stuurden.

De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020