Eredivisie valt buiten aanvullende maatregelen overheid Gepubliceerd op 24-3-2020 | Via fox sports

De KNVB heeft de profclubs dinsdag via een videoverbinding bijgepraat over de gevolgen van de aangescherpte richtlijnen van de overheid, die alle bijeenkomsten tot 1 juni heeft verboden. Het ministerie van VWS heeft bevestigd dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven en dus loopt tot en met 6 april.

Dit houdt in dat de Eredivisie mogelijk voor 1 juni hervat zal worden. Mocht dit het geval zijn, dan zal er bij de wedstrijden voor 1 juni geen publiek aanwezig zijn. 

De bond zegt te begrijpen dat 6 april waarschijnlijk niet de datum is waarna weer mag worden gesport. Daarom werkt de KNVB voorlopig met drie scenario's. Het eerste scenario is dat de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). De tweede mogelijkheid is dat de competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep). De laatste optie is de competities helemaal niet meer worden uitgespeeld.

Ook de UEFA werkt aan verschillende scenario's omtrent het afwerken van de Europese competities. "De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met andere competities", stelt de KNVB. (FOX Sports/ANP)

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020