Eredivisie valt buiten aanvullende maatregelen overheid Gepubliceerd op 24-3-2020 | Via fox sports

De KNVB heeft de profclubs dinsdag via een videoverbinding bijgepraat over de gevolgen van de aangescherpte richtlijnen van de overheid, die alle bijeenkomsten tot 1 juni heeft verboden. Het ministerie van VWS heeft bevestigd dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven en dus loopt tot en met 6 april.

Dit houdt in dat de Eredivisie mogelijk voor 1 juni hervat zal worden. Mocht dit het geval zijn, dan zal er bij de wedstrijden voor 1 juni geen publiek aanwezig zijn. 

De bond zegt te begrijpen dat 6 april waarschijnlijk niet de datum is waarna weer mag worden gesport. Daarom werkt de KNVB voorlopig met drie scenario's. Het eerste scenario is dat de competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). De tweede mogelijkheid is dat de competities worden uitgespeeld na 30 juni (afhankelijk uitkomsten UEFA-kalenderwerkgroep). De laatste optie is de competities helemaal niet meer worden uitgespeeld.

Ook de UEFA werkt aan verschillende scenario's omtrent het afwerken van de Europese competities. "De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met andere competities", stelt de KNVB. (FOX Sports/ANP)

 

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Statement Eredivisie CV over huidige status competitie Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
eDivisie start nieuw initiatief: eDivisie Open Series Gepubliceerd op 3-4-2020
Eredivisie
[Liveblog] De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Meer duidelijkheid over uitspelen betaald voetbalcompetities Gepubliceerd op 1-4-2020
Eredivisie
Voorlopig geen wedstrijden betaald voetbal Gepubliceerd op 31-3-2020