Eredivisieseizoen begint in Nijmegen Gepubliceerd op 14-6-2016 | Via fox sports

Zo staat het in het concept-competitieprogramma dat de KNVB heeft gepresenteerd.

PSV, Ajax en Feyenoord beginnen met een uitwedstrijd. PSV gaat op bezoek bij verliezend bekerfinalist FC Utrecht, Ajax opent op Het Kasteel tegen promovendus Sparta en Feyenoord wordt de eerste tegenstander van de Trots van het Noorden: FC Groningen.

Ook het competitieprogramma in de Jupiler League is bekend. Blikvanger in de eerste speelronde is VVV-Venlo - SC Cambuur.

Topper
De eerste topper in de Eredivisie staat voor zondag 18 september op het programma: PSV-Feyenoord. Het competitieprogramma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden dinsdag besproken zijn met de betrokken partijen.

FC Twente en De Graafschap
Omdat het nog niet duidelijk is of FC Twente of De Graafschap in de Eredivisie speelt, is zowel in de Eredivisie als in de Jupiler League ruimte gereserveerd voor beide teams. Zo speelt FC Twente of De Graafschap in de eerste speelronde tegen Excelsior in de Eredivisie. In de Jupiler League ontvangt een van deze ploegen FC Eindhoven.

Voor een definitieve indeling wacht de KNVB op de uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken

Vandaag wordt het programma, waarin slechts één midweekse speelronde staat ingedeeld, gepresenteerd aan de clubs. Zie hier het volledige concept competitieprogramma. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020