Excuses Promes en Redan na pleintjesvoetbal Gepubliceerd op 30-3-2020 | Via fox sports

Quincy Promes van Ajax en Daishawn Redan van FC Groningen hebben hun spijt betuigd van het voetballen met een groep vrienden op een pleintje in Amsterdam.

Daarmee negeerden ze de richtlijnen van de overheid in de coronacrisis, waarbij samenscholingen niet zijn toegestaan.

Via sociale media dook een filmpje op, waarop te zien is dat Promes en Redan samen met andere vrienden in groepsverband aan het voetballen zijn.

Redan werd tot de orde geroepen door FC Groningen. "Dit is gedrag dat wij niet willen zien", zei technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag."

Redan besloot ook een donatie te doen aan het supportersinitiatief Noordtribune Helpt, waarbij fans van Groningen zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd.

Ajax liet weten de zaak te bespreken met Promes. De aanvaller kwam zelf met een verklaring op Instagram. "Beste mensen, ik wil graag mijn verontschuldigingen aanbieden voor het filmpje waarop ik te zien ben. Ik mis het voetbal, maar achteraf gezien was het niet verstandig naar buiten te gaan in deze omstandigheden. Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke tijd." (FOX Sports/ANP)

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020