Faber laat Pereiro niet spelen in januari Gepubliceerd op 17-1-2020 | Via fox sports

Gastón Pereiro komt tot het einde van deze maand niet aan voetballen toe bij PSV. Interim-trainer Ernest Faber houdt de Uruguayaanse middenvelder op de bank omdat hij dicht bij een vertrek uit Eindhoven is.

Het contract van de 24-jarige Pereiro loopt in de zomer af. Als PSV nog geld aan hem wil verdienen, zal hij de komende weken moeten vertrekken. Het Amerikaanse FC Cincinnati is in de race om Pereiro over te nemen.

PSV hoopt ook nog altijd Ricardo Rodriguez vast te kunnen leggen. Technisch manager John de Jong was de voorbije dagen in Milaan om te onderhandelen met AC Milan over de 27-jarige Zwitserse linkerverdediger. Fenerbahçe heeft ook interesse.

De linksbackpositie was voor de winterstop de meest problematische positie bij PSV. Nieuwkomers Olivier Boscagli en Toni Lato voldeden niet. Middenvelder Michal Sadilek speelde noodgedwongen op die plek, maar kwam ook tekort.

Faber koos er eind december tegen PEC Zwolle voor om Nick Viergever als linkerverdediger te laten spelen. Hij speelt normaal gesproken in het hart van de defensie. Viergever is zondag tegen VVV geschorst, waardoor Boscagli lijkt te gaan spelen. (FOX Sports/ANP)

VVV-Venlo - PSV zie je zondag om 12.15 uur LIVE op FOX Sports 2

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020