FC Emmen houdt perfecte reeks tegen ADO in stand Published on 27-9-2019 | By fox sports

FC Emmen heeft ook het derde Eredivisie-duel met ADO Den Haag gewonnen. De Emmenaren wonnen met 3-0 dankzij een eigen doelpunt van John Goossens en treffers van Michael de Leeuw en Luciano Slagveer. Het is de grootste zege ooit van Emmen in de Eredivisie.

Emmen was veel sterker in de openingsfase maar Luciano Slagveer - met een acrobatische hakbal - en Michael de Leeuw troffen geen doel. ADO-speler John Goossens moest er aan te pas komen om Emmen op voorsprong te zetten. De middenvelder gleed de bal zeer ongelukkig achter Luuk Koopmans: 1-0.

In de tweede helft ontsnapte Aaron Meijers - ondanks tussenkomst van de VAR - aan rood en hield Dennis Telgenkamp Tom Beugelsdijk van de gelijkmaker. Het was sowieso een pechdag voor Beugelsdijk die zijn weer een gele kaar aan zijn verzameling toevoegde. 

Emmen houdt reeks in stand

Na de missers van Beugelsdijk, sloegen De Leeuw en Slagveer wel toe. De Leeuw gleed de bal binnen na een voorzet van Slagveer. De buitenspeler tekende zelf voor de 3-0 na een uittrap van Dennis Telgenkamp.

FC Emmen boekt de derde zege op rij in de Eredivisie op ADO. De Emmenaren wonnen vorig jaar beide duels met de Hagenezen bij het debuutseizoen in de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien verlaat de degradatiezone en passeert ADO op de ranglijst. Alfons Groenendijk zakt met de Haagse ploeg naar plek zestien en heeft zes punten na acht duels, Emmen staat vijftiende met zeven punten. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019