FC Emmen wint van FC Utrecht en doet goede zaken voor lijfsbehoud Gepubliceerd op 20-4-2019 | Via fox sports

FC Emmen heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op FC Utrecht. In eigen huis was de equipe van Dick Lukkien te sterk voor die van Dick Advocaat: 2-0.

De eerste helft kwam moeizaam op gang, maar FC Emmen kwam na een halfuur toch op voorsprong. Een standaardsituatie werd doorgekopt, Michael de Leeuw dook op bij de tweede paal en kon in vogelvrije positie de bal binnen lopen: 1-0. 

FC Utrecht verloor twee speelronden geleden met 5-0 bij ADO Den Haag en vorige week kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Vitesse, ook zaterdag zat een overwinning er niet in. Na veertig minuten kwam FC Emmen op 2-0. Keziah Veendorp probeerde het van afstand en met succes: de bal dwarrelde mooi in de hoek. 

Na de thee zocht FC Utrecht de aanval, maar onder meer Gyrano Kerk miste van dichtbij een kans waarbij Kjell Scherpen goed redding bracht. De thuisploeg hield goed stand en pakte de drie punten. Door de zege komt FC Emmen zes punten boven de nacompetitiestreep. Concurrenten VVV-Venlo, De Graafschap, Excelsior en NAC Breda komen later nog in actie. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019