FC Groningen huurt Bel Hassani van AZ met optie tot koop Gepubliceerd op 24-12-2018 | Via fox sports

FC Groningen heeft zich in de tweede seizoenshelft verzekerd van de diensten van Iliass Bel Hassani. De Trots van het Noorden huurt de creatieve middenvelder voor de rest van het seizoen van AZ.

De club heeft ook een optie tot koop bedongen.

Voorkeur voor FC Groningen

Bel Hassani komt niet in de plannen van AZ-trainer John van den Brom voor en vindt met de transfer een nieuwe uitdaging: "Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had.

"Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken."

"Ik ben ervan overtuigd dat hij tot op het bot gemotiveerd zal zijn om bij ons te laten zien wat hij waard is", aldus scheidend algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen bij het Dagblad van het Noorden.

Ajax

In de noordelijke krant gaat Nijland ook in op de samenwerking tussen Groningen en Ajax: "We mopperen in het Noorden wel eens over Ajax, maar we mogen toch heel tevreden zijn over de warme band die er tussen onze clubs bestaat."

"In het verleden zijn er al eens succesvolle verhuurconstructies geweest met bijvoorbeeld Michael Reiziger en Daley Blind. Sinds Marc Overmars en Henk Veldmate in de leiding zitten van Ajax is er weer uitstekend contact en wederzijdse waardering. Het is een zeer nuttige relatie voor onze club."

Over Dani de Wit en Kaj Sierhuis - die momenteel vooral bij Jong Ajax in actie komen - zegt Nijland: "Interessante spelers." Verder zegt Nijland een 'goed onderhoud' gehad te hebben met Overmars.

Mateo Cassierra zou volgens de krant vervolgens weer terugkeren bij Ajax.

Over een eventuele overgang naar Ajax voor smaakmaker Ritsu Doan is Nijland kort: "Dat is op dit moment geen optie voor Ajax. "(FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Wout Weghorst Gepubliceerd op 19-3-2019
Eredivisie
Kuijt volgend seizoen op stage bij Stam Gepubliceerd op 12-3-2019
Eredivisie
Tadic en Neres bezorgen Ajax kwartet tegen Fortuna Gepubliceerd op 11-3-2019
Eredivisie
Eredivisie-directeur Jacco Swart wordt Managing Director van de European Leagues Gepubliceerd op 6-3-2019
Eredivisie
Frenkie de Jong opnieuw uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 27-2-2019