FC Groningen passeert VVV-Venlo na spectaculair onderling duel Gepubliceerd op 3-3-2019 | Via fox sports

FC Groningen blijft klimmen op de ranglijst. De ploeg van Danny Buijs passeerde VVV-Venlo na een 3-2 overwinning in het onderlinge duel. Beide ploegen eindigden met tien man.

Groningen is bezig aan een opmerkelijke opmars na de winterstop. De noorderlingen verloren maar één wedstrijd in 2019, een 2-1 nederlaag bij koploper PSV. Met zestien punten uit de zeven gespeelde wedstrijden is de eerdere degradatiekandidaat nu terug te vinden op de achtste plaats.

De thuisploeg moest tegen VVV-Venlo wel terugkomen van een achterstand. Danny Post opende na twintig minuten de score met een schitterende pegel van afstand.

Met dank aan Mimoun Mahi ging Groningen alsnog met een voorsprong de rust in. De aanvaller was twee keer trefzeker vanaf de penaltystip na een handsbal en een onnodige overtreding van Peniel Mlapa.

Rood

Tussen de twee strafschoppen door kwam VVV ook nog eens met tien man te staan. Na ingrijpen van de VAR zag Moreno Rutten na een half uur rood, nadat hij ogenschijnlijk per ongeluk op de voet van zijn tegenstander was gaan staan.

Mlapa maakte meteen na rust zijn foutje goed. De spits uit Togo schoot de 2-2 binnen na gepruts achterin bij Groningen.

Iliass Bel Hassani zorgde er na ruim een uur voor dat Groningen alsnog de punten in eigen huis hield. Met een droge knal van afstand zette hij de 3-2 eindstand op het bord.

Ritsu Doan haalde het laatste fluitsignaal niet. De jonge Japanner kreeg in zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd rood na een tweede gele kaart in de slotfase.  (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetbalhelden inspireren kinderen in nieuwe campagne FOX Sports Gepubliceerd op 19-7-2019
Eredivisie
Done deal: Matthijs de Ligt naar Juventus Gepubliceerd op 18-7-2019
Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019