FC Groningen passeert VVV-Venlo na spectaculair onderling duel Gepubliceerd op 3-3-2019 | Via fox sports

FC Groningen blijft klimmen op de ranglijst. De ploeg van Danny Buijs passeerde VVV-Venlo na een 3-2 overwinning in het onderlinge duel. Beide ploegen eindigden met tien man.

Groningen is bezig aan een opmerkelijke opmars na de winterstop. De noorderlingen verloren maar één wedstrijd in 2019, een 2-1 nederlaag bij koploper PSV. Met zestien punten uit de zeven gespeelde wedstrijden is de eerdere degradatiekandidaat nu terug te vinden op de achtste plaats.

De thuisploeg moest tegen VVV-Venlo wel terugkomen van een achterstand. Danny Post opende na twintig minuten de score met een schitterende pegel van afstand.

Met dank aan Mimoun Mahi ging Groningen alsnog met een voorsprong de rust in. De aanvaller was twee keer trefzeker vanaf de penaltystip na een handsbal en een onnodige overtreding van Peniel Mlapa.

Rood

Tussen de twee strafschoppen door kwam VVV ook nog eens met tien man te staan. Na ingrijpen van de VAR zag Moreno Rutten na een half uur rood, nadat hij ogenschijnlijk per ongeluk op de voet van zijn tegenstander was gaan staan.

Mlapa maakte meteen na rust zijn foutje goed. De spits uit Togo schoot de 2-2 binnen na gepruts achterin bij Groningen.

Iliass Bel Hassani zorgde er na ruim een uur voor dat Groningen alsnog de punten in eigen huis hield. Met een droge knal van afstand zette hij de 3-2 eindstand op het bord.

Ritsu Doan haalde het laatste fluitsignaal niet. De jonge Japanner kreeg in zijn vijftigste Eredivisie-wedstrijd rood na een tweede gele kaart in de slotfase.  (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020