FC Groningen presenteert nieuwe aanvaller: Parma-huurling Da Cruz Gepubliceerd op 3-10-2020 | Via fox sports

FC Groningen heeft de 23-jarige Alessio Da Cruz gepresenteerd. De aanvaller wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Parma. Groningen heeft in de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen.

Dat Da Cruz dit seizoen in FC Groningen-shirt gaat spelen, is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. PEC Zwolle was namelijk al in kannen en kruiken met de aanvaller, en zou hem gaan huren van Parma. Maar terwijl PEC nog op de laatste formaliteiten wachtte vertrok Da Cruz plots naar FC Groningen.

In Groningen zijn ze maar wat blij, zo ook technisch directeur Mark-Jan Fledderus: "Alessio is een talentvolle aanvaller, die creativiteit en snelheid toevoegt aan de selectie. Hij geeft ons extra opties voorin en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Hij heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan in verschillende voetballanden. Alessio spreekt de taal en kent de Eredivisie waardoor hij zich hopelijk snel kan aanpassen in Groningen en zijn talent hier verder kan ontwikkelen."

Alessio Da Cruz werd op 18 januari 1997 geboren in Almere en debuteerde op 17-jarige leeftijd in het betaald voetbal bij FC Twente. Hij speelde in Nederland ook voor FC Dordrecht.

In 2017 vertrok de creatieve aanvaller naar Italië, waar hij een contract tekende bij Novara Calcio, uitkomend in de Serie B. Kort daarna contracteerde competitiegenoot Parma de voormalig jeugdinternational van Oranje. Aan het einde van zijn eerste Italiaanse seizoen promoveerde Da Cruz met Parma naar de Serie A.

Na uitleenbeurten aan de Italiaanse clubs Spezia en Ascoli werd Da Cruz het afgelopen halve seizoen verhuurd aan het Engelse Sheffield Wednesday, uitkomend in het Championship. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
FC Emmen krijgt na comeback effectief Fortuna niet op de knieën Gepubliceerd op 19-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Heldhaftig Heerenveen op jacht naar beste seizoenstart ooit Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Spandoeken met fans zichtbaar op tribunes Heracles Almelo Gepubliceerd op 16-10-2020
Eredivisie
Stagevacature: social media Eredivisie 2021 Gepubliceerd op 14-10-2020
Eredivisie
41 wijzigingen in Eredivisie door Europees succes Gepubliceerd op 12-10-2020