FC Groningen vindt gewenste spits in Noors jeugdinternational Gepubliceerd op 9-9-2020 | Via fox sports

FC Groningen heeft eindelijk een nieuwe spits gecontracteerd. Jørgen Strand Larsen (20) komt over van Sarpsborg 08 FF. Groningen betaalt naar verluidt ruim één miljoen euro voor de Noorse jeugdinternational. Strand Larsen tekent voor vier seizoenen.

In 61 officiële wedstrijden voor Sarpsborg maakte Strand Larsen negen doelpunten. Dinsdagavond stond Strand Larsen voor het eerst in de basis bij Jong Noorwegen, dat in Almere tegen Jong Oranje speelde (2-0). Afgelopen weekend maakte hij als invaller binnen 33 minuten een hattrick voor zijn land tegen Gibraltar.

"Maar dit is de mooiste dag van deze week", aldus de spits. "Ik stond vanmorgen met een grote glimlach op omdat ik wist vanaf vandaag speler van FC Groningen te zijn. De competitie was al halverwege in Noorwegen en ik ben topfit."

FC Groningen zocht al langer naar een spits, omdat Kaj Sierhuis in de winterstop naar Frankrijk verkaste en de huurperioden van Daishawn Redan (Hertha BSC) en Joel Asoro (Swansea City) deze zomer tot een einde kwamen.

Strand Larsen wil in de voetsporen treden van een andere Noorse spits. "Ik heb van Nevland gehoord. Hij was hier een grote speler. Natuurlijk wil ik in zijn voetsporen treden en proberen om net zoveel goals maken. Dat is mijn grootste doel."

De mentaliteit van Zlatan

Ook al is Strand Larsen een Noor, hij heeft een Zweed als grote voorbeeld. "Mijn inspiratie is Zlatan Ibrahimovic. Hij is mijn idool. Hij is weliswaar een Zweed.  Er is altijd wel een strijd tussen Noorse en Zweedse spelers. Maar hij heeft een goed karakter en heeft dezelfde mentaliteit als ik. Ik zou graag in de buurt komen van zijn loopbaan."

Strand Larsen voelt zich fit en hoopt zondag zijn debuut te maken tegen PSV. (FOX Sports)

FC Groningen - PSV is zondag LIVE te zien op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020