FC Twente boekt broodnodige zege op concurrent Sparta Gepubliceerd op 1-2-2020 | Via fox sports

FC Twente heeft voor het eerst sinds half november weer een Eredivisie-wedstrijd weten te winnen. De Tukkers wonnen dankzij goals van Peet Bijen en Noa Lang met 2-0 van concurrent Sparta.

Lange tijd was het duel in de Grolsch Veste amper het bekijken waard. Veel hadden de supporters van Twente dan ook niet te genieten. Tot tien minuten voor tijd. Een hoekschop van Aitor Cantalapiedra werd volledig verkeerd ingeschat door Sparta-doelman Ariel Harush die onder de bal doorging. Centrale verdediger Peet Bijen stond vervolgens op de juiste plek om raak te prikken. Adil Auassar probeerde op de lijn tevergeefs een tegentreffer te voorkomen. 

De klus werd er voor Sparta niet makkelijk op toen aanvaller Mohamed Rayhi vlak voor tijd met twee keer geel mocht inrukken. In de blessuretijd maakte Noa Lang, die tot het eind van het seizoen wordt gehuurd van Ajax, aan alle onzekerheid een einde met zijn eerste goal in het shirt van FC Twente. Voor FC Twente, dat dit seizoen al drie keer 0-0 had gespeeld, was het pas de zesde zege van het seizoen. Sparta verloor al voor de zesde keer op rij een uitduel. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020