FC Twente boekt broodnodige zege op concurrent Sparta Published on 1-2-2020 | By fox sports

FC Twente heeft voor het eerst sinds half november weer een Eredivisie-wedstrijd weten te winnen. De Tukkers wonnen dankzij goals van Peet Bijen en Noa Lang met 2-0 van concurrent Sparta.

Lange tijd was het duel in de Grolsch Veste amper het bekijken waard. Veel hadden de supporters van Twente dan ook niet te genieten. Tot tien minuten voor tijd. Een hoekschop van Aitor Cantalapiedra werd volledig verkeerd ingeschat door Sparta-doelman Ariel Harush die onder de bal doorging. Centrale verdediger Peet Bijen stond vervolgens op de juiste plek om raak te prikken. Adil Auassar probeerde op de lijn tevergeefs een tegentreffer te voorkomen. 

De klus werd er voor Sparta niet makkelijk op toen aanvaller Mohamed Rayhi vlak voor tijd met twee keer geel mocht inrukken. In de blessuretijd maakte Noa Lang, die tot het eind van het seizoen wordt gehuurd van Ajax, aan alle onzekerheid een einde met zijn eerste goal in het shirt van FC Twente. Voor FC Twente, dat dit seizoen al drie keer 0-0 had gespeeld, was het pas de zesde zege van het seizoen. Sparta verloor al voor de zesde keer op rij een uitduel. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Published on 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Published on 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Published on 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Published on 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Published on 14-2-2020