FC Twente komt terug van achterstand en verslaat PSV Gepubliceerd op 2-5-2021 | Via ESPN

Tukkers nemen koppositie over van de Eindhovenaren

FC Twente is de nieuwe koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen Play-offs. De Tukkers waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor PSV. 

PSV kwam na een half uur spelen op voorsprong. De Eindhovenaren profiteerden van balverlies bij Twente. Uiteindelijk was het Naomi Pattiwael die het eerste doelpunt van de wedstrijd weet te maken. PSV kon niet lang genieten van de voorsprong, want een paar minuten later viel de gelijkmaker. FC Twente-aanvoerdster Renate Jansen krulde de bal uit de hoekschop in het doel. Keeper Sari van Veenendaal tastte mis en ook de verdedigers bij de eerste paal konden de bal niet wegwerken. 

Na een uur spelen leek PSV wederom op voorsprong te komen, maar de poging van onder meer Aniek Nouwen werd op de lijn tegengehouden door Kerstin Casparij. De thuisploeg kreeg zelf even later ook een kans om te scoren. In de omschakeling wist Anna-Lena Stolze te ontsnappen, maar ze schoot tegen Van Veenendaal aan. 

Scoren doet FC Twente uiteindelijk wel. Net als eerder dit seizoen geeft PSV een voorsprong weg tegen de Tukkers. Rieke Dieckmann probeerde het van afstand en passeerde de keeper van PSV, die er nog wel met haar handen bij zit. Het is alleen niet genoeg. FC Twente is de nieuwe koploper in de play-offs met twintig punten. 

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Als je niet schiet, kun je niet scoren Gepubliceerd op 12-5-2021
Eredivisie
Betaald voetbal zwaar teleurgesteld: geen publiek bij laatste speelrondes Gepubliceerd op 7-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Abdenasser El Khayati met ADO op zoek naar strohalm Gepubliceerd op 7-5-2021