FC Twente moet achttien medewerkers laten gaan Gepubliceerd op 23-6-2020 | Via fox sports

FC Twente heeft vanwege de coronacrisis afscheid moeten nemen van achttien medewerkers. Het gaat om elf mensen in volledige dienst en zeven parttimers.

Volgens de clubleiding verslechtert de financiële situatie van FC Twente in hoog tempo en was daarom een ingreep onvermijdelijk. De afdeling Meetings & Events wordt het hardst getroffen. Van zes medewerkers van deze afdeling is het contract ontbonden.

"Na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hoopten we hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders", lichtte algemeen directeur Paul van der Kraan toe. "Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen."

FC Twente heeft aangeboden de vertrekkende medewerkers alle mogelijke steun te geven bij het zoeken naar een nieuwe functie buiten de club. "Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs wel nieuwe spelers komen, maakt het voor betrokkenen wel extra moeilijk. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers", aldus Van der Kraan. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020