FC Twente neemt afscheid van hoofdtrainer Gonzalo García Gepubliceerd op 7-5-2020 | Via fox sports

Gonzalo García keert komend seizoen niet terug als hoofdtrainer van FC Twente. Zijn contract was al formeel opgezegd en nu is definitief besloten zijn verbintenis niet te verlengen. Naast Garcia vertrekken ook de assistent-trainers Dennis van der Ree en Peter Niemeyer en analist Şenol Kök bij de club.

"Vorige week hebben we reeds aangegeven een nieuwe stap te willen zetten bij FC Twente en een andere koers te willen varen. Dit besluit leidde tot het vertrek van Technisch directeur Ted van Leeuwen. Een logisch uitvloeisel hiervan is om de contracten van Gonzalo Garcia en zijn assistenten niet te verlengen", aldus Algemeen directeur Paul van der Kraan. 

"Uiteraard zijn wij Gonzalo, Dennis, Peter en Åženol zeer erkentelijk voor hun inzet voor de club in het afgelopen seizoen en wensen wij hen veel succes in hun verdere carrière."

Gonzalo Garcia schoof aan het begin van dit seizoen als assistent-trainer door naar de functie van hoofdtrainer bij FC Twente. Hij werd aangesteld door Technisch directeur Ted van Leeuwen, die ruim een week geleden al te horen kreeg dat hij moest vertrekken bij de Tukkers.

FC Twente stond met 27 punten op de veertiende plaats toen het coronavirus een einde maakte aan het seizoen. De ploeg van Garcia begon goed aan de competitie, maar zakte steeds verder weg. Van de 26 gespeelde duels werden er zeven gewonnen. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020