FC Twente uit voorzorg zonder Albanese international Gepubliceerd op 11-9-2020 | Via fox sports

Ron Jans kan bij zijn debuut als trainer van FC Twente geen beroep doen op Lindon Selahi. De international van Albanië moet de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Fortuna Sittard uit voorzorg overslaan.

Selahi is net terug van twee interlands in de Nations League met het Albanese voetbalelftal en daarbij waren vorige week twee coronabesmettingen. 

"Zelf heeft hij geen klachten", zegt Jans. "Maar we moeten rekening houden met de protocollen en kunnen geen risico lopen. Heel jammer, ik had hem er graag bij gehad."

De nieuwe trainer van FC Twente kan tegen Fortuna ook niet beschikken over verdediger Kik Pierie. De huurling van Ajax is herstellende van een knieblessure. Dario Dumic, ook een recente aanwinst, zit wel bij de selectie. De Bosnische verdediger kwam onlangs over van FC Utrecht. Hij start tegen Fortuna op de bank.

"We gaan passie, strijd en energie in de wedstrijd gooien", aldus Jans. "We kunnen zenuwachtig of gespannen zijn voor het eerste duel, maar we kunnen die druk ook gebruiken om erop te klappen." (FOX Sports/ANP)

FC Twente - Fortuna Sittard zie je zaterdagavond om 21.00 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020