FC Utrecht bijt zich stuk op Twente en verliest opnieuw Gepubliceerd op 1-9-2019 | Via fox sports

FC Twente beleeft een zeer goede seizoensstart. De Tukkers wonnen met 3-1 van FC Utrecht en staan voor even bovenaan in de Eredivisie.

Het spel golfde in de openingsfase op en neer doordat beide teams veelvuldig de aanval zochten. FC Twente kreeg de beste kansen.

Aitor was de gevaarlijkste man in de eerste helft namens de thuisploeg. Vanuit een kansrijke positie schoot hij in de negentiende minuut op de paal. Een paar minuten later mocht de Spanjaard aanleggen voor een strafschop, omdat Willem Jansen de bal met de hand beroerde. De aanvaller zette zijn ploeg vanaf de stip op voorsprong: 1-0.

Utrecht-trainer John van den Brom greep in de rust in. Zijn ploeg loste geen enkel schot op doel in de eerste helft. Met Adrián Dalmau in de ploeg voor Patrick Joosten ging Utrecht op jacht naar de gelijkmaker. 

De invaller zette in de 59ste minuut Utrecht naast Twente. Een splijtende pass van Simon Gustafson belandde via Issah Abass voor de voeten van Dalmau, die eenvoudig kon binnen tikken. 

Utrecht had een veldoverwicht, maar kwam opnieuw op achterstand. Na een goede actie van Calvin Verdonk schoot Haris Vuckic op prachtige wijze raak. 

De thuisploeg werd steeds verder teruggedrongen door Utrecht. De overwinning van Twente kwam niet meer in gevaar. Aitor maakte aan alle onzekerheid een einde. Hij benutte vlak voor het einde een tweede strafschop en bepaalde de eindstand op 3-1. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
PSV onverslaanbaar op eigen bodem Gepubliceerd op 14-9-2019
Eredivisie
Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Owen Wijndal is eerste Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Thomas Vermaelen ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 12-9-2019
Eredivisie
Fortuna Sittard contracteert Zweeds international Tekie Gepubliceerd op 10-9-2019