FC Utrecht boekt ondanks corona vergelijkbare omzet Gepubliceerd op 8-12-2020 | Via fox sports

FC Utrecht heeft in het boekjaar 2019-2020, ondanks de impact van het coronavirus, een vergelijkbare omzet geboekt als een jaar eerder. De opbrengsten bedroegen 20,1 miljoen euro, tegenover 20,2 miljoen euro een jaar eerder.

"De omzet van het afgelopen seizoen is, ondanks de coronapandemie, vergelijkbaar met die van de vorige jaargang. Dat is voor een belangrijk deel dankzij een hogere bezettingsgraad bij de wedstrijden die gespeeld zijn. De operationele kosten hebben we weten te beheersen en zijn lager uitgekomen dan het jaar ervoor", aldus financieel directeur Edo Keuning.

"Tevens waren er onverwachte transferopbrengsten. Die hebben, samen met de omzet en de lage kosten, ertoe geleid dat we betere resultaten hebben geboekt dan begroot. Wij hebben veel vertrouwen in de financiële basis van FC Utrecht en het resultaat van het komend seizoen." De bezettingsgraad bij de thuiswedstrijden was gemiddeld 79 procent en het transferresultaat bedroeg 3,6 miljoen euro.

Nieuwe aandeelhouders hebben geld gestoken in de club, wat ertoe heeft geleid dat een negatief eigen vermogen van 7,8 miljoen euro is veranderd in een positief eigen vermogen van 67.000 euro.

FC Utrecht sprak voor dit seizoen het doel uit de traditionele top 3 - Ajax, PSV, Feyenoord - aan te vallen. De club staat voorlopig negende met 12 punten uit tien duels. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021