FC Utrecht draait vroege achterstand om in Den Haag Published on 4-8-2019 | By fox sports

FC Utrecht heeft een 2-0 achterstand tegen ADO Den Haag volledig omgedraaid. De ploeg van John van den Brom won met 2-4 in het Cars Jeans Stadion.

Een mooie opsteker voor de ploeg, die deze week werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League door Zrinjski. 

Droomstart ADO
ADO Den Haag begon het duel in de eerste speelronde van de Eredivisie zonder sterspeler Abdenasser El Khayati. Bij FC Utrecht koos Van den Brom in de goal voor Maarten Paes. David Jensen is gepasseerd en zat niet bij de selectie. 

De Hagenezen begonnen furieus aan het duel. Binnen 25 minuten stond de ploeg van Alfons Groenendijk comfortabel voor. Aaron Meijers krulde eerst zelf een vrije trap binnen en legde even later de bal op het hoofd van Erik Falkenburg voor de 2-0.

Kerk belangrijk voor Utrecht
FC Utrecht leek daarna pas wakker te worden en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. In twee instanties schoot Gyrano Kerk, via de hak van ADO-doelman Robert Zwinkels, de 2-1 op het scorebord. Vlak voor rust prikte Kerk ook de gelijkmaker binnen. 

Na rust gingen de Domstedelingen op dezelfde voet verder en dat mondde snel uit in een voorsprong. Willem Janssen kopte raak via het achterhoofd van Lex Immers. In de 63ste minuut brak Kerk door aan de rechterflank en bediende invaller Nick Venema op maat: 2-4. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Robin Gosens Published on 27-1-2020
Eredivisie
Vuckic bezorgt PSV nieuwe zeperd met wonderschoon doelpunt Published on 27-1-2020
Eredivisie
Willem II rijgt records aaneen Published on 24-1-2020
Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020