FC Utrecht huurt Zuid-Afrikaans talent van Dortmund Gepubliceerd op 7-1-2019 | Via fox sports

FC Utrecht huurt de 18-jarige Tashreeq Matthews van Borussia Dortmund. De Domstedelingen hebben daarnaast een optie tot koop bedongen op het talent. De Zuid-Afrikaanse middenvelder sluit per direct aan bij Jong FC Utrecht.

Matthews verruilde in november 2018 Ajax Cape Town voor de Duitse topclub. Daar sloot hij aan bij Dortmund onder-19. Hij speelde nog geen officiële wedstrijden voor 'Die Schwarzgelben' omdat hij niet speelgerechtigd was.

"Tashreeq is een groot talent uit Zuid-Afrika, een buitenkans. Een compliment aan onze Hoofd Scouting Alje Schut, die met zijn netwerk een belangrijke rol heeft gespeeld om de speler aan ons te binden", verklaart Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht Jordy Zuidam.

"Matthews is een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in de aanval op de flanken spelen. Een technisch zeer vaardige speler, lichtvoetig en – dus – heel wendbaar. Het is een speler met snelheid én een goede steekpass in de benen. We hebben veel vertrouwen in het talent van Tashreeq en kijken uit naar de samenwerking". (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Frenkie de Jong uitgeroepen tot Speler van de Maand december Gepubliceerd op 16-1-2019
Eredivisie
Amateurs en profs strijden in FIFA-toernooi om KPN eDivisie Cup Gepubliceerd op 15-1-2019
Eredivisie
De beste spelers van de eerste seizoenshelft Gepubliceerd op 9-1-2019
Eredivisie
Spaar nu voor Eredivisie voetbalplaatjes bij Albert Heijn Gepubliceerd op 2-1-2019
Eredivisie
EREDIVISIE-ARCHIEF: Willem II schiet uit de startblokken in sneeuwduel Gepubliceerd op 28-12-2018