Knappe comeback Utrecht tegen Emmen, eerste zege onder Hake Gepubliceerd op 22-12-2020 | Via fox sports

Trainer René Hake moest er even op wachten, maar ook hij weet nu hoe het is om met FC Utrecht te winnen. Na zes competitieduels en een bekerwedstrijd zonder zege zag hij zijn ploeg dinsdagavond winnen op bezoek bij hekkensluiter FC Emmen: 2-3.

Hake is de tijdelijke opvolger van John van den Brom, die begin vorige maand naar Racing Genk vertrok. De ambitieuze clubleiding van FC Utrecht gaat tijdens een korte winterstop zijn functioneren evalueren. Komende zondag staat er eerst nog een inhaalduel met AZ op het programma.

FC Utrecht wilde het begin van het seizoen graag de traditionele topclubs aanvallen. Voorlopig staat de club slechts negende op de ranglijst, al bracht het de afgelopen weken wel Feyenoord, PSV en Ajax met snel countervoetbal in verlegenheid. FC Utrecht worstelde met Emmen maar mocht eindelijk weer juichen.

Eljero Elia bracht Utrecht in de 22e minuut op voorsprong, met zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Toch leidde Emmen bij rust met 2-1, na treffers van Miguel Araujo en Lucas Bernadou. Joris van Overeem maakte na een uur gelijk voor FC Utrecht (2-2). De ingevallen Adrian Dalmau besliste in de 75e minuut het duel: 2-3.

Emmen gaat als hekkensluiter de winterstop in. Dat past niet niet bij de ambities van de club die met een nieuw stadion een vaste waarde in de Eredivisie wil worden. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021