FC Utrecht na eerste helft al klaar met Fortuna Sittard Published on 3-11-2019 | By fox sports

FC Utrecht had zondag geen kind aan Fortuna Sittard, na de eerste helft stond de ploeg van John van den Brom al met 3-0 voor. In de tweede helft werden daar nog drie doelpunten aan toegevoegd.

Grote uitblinker bij FC Utrecht was Sander van de Streek, goed voor twee doelpunten én twee 'versierde' penalty's. 

Al na vier minuten was het raak. Gyrano Kerk passeerde na een goede actie Fortuna-doelman Alexei Koselev in de korte hoek. Tien minuten later zette diezelfde Kerk teamgenoot Sander van de Streek een-op-een met de keeper voor de 2-0.

Simon Gustafson mocht na een half uur spelen aanleggen van de penaltystip na een overtreding van Amadou Ciss op Sander van de Streek, 3-0. 

In de tweede helft profiteerde Van de Streek van geblunder in de Limburgse verdediging en kon hij zijn tweede van de middag binnenschieten. Dit doelpunt zorgde voor een negatief record voor Fortuna-doelman Alexei Koselev. Het was zijn tachtigste tegentreffer van dit kalenderjaar, geen keeper kreeg ooit zo veel tegendoelpunten in een kalenderjaar.

Toch moest de sluitpost nog twee keer graaien, Simon Gustafson was voor de tweede keer trefzeker vanaf elf meter. En ook de ingevallen Simon Makienok pikte een doelpunt mee. Het was het tweede doelpunt in een week tijd. Na twee jaar blessureleed scoorde hij afgelopen week ook al bij zijn rentree voor de club uit de Domstad. 

Door de overwinning neemt FC Utrecht de vierde plek in de Eredivisie over van Vitesse. De Arnhemmers liepen bij FC Emmen averij op en staan vijfde met een minder doelsaldo. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Racisme? Dan voetballen we niet! Published on 21-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie speler van de week: Enes Ünal Published on 19-11-2019
Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019