FC Utrecht na eerste helft al klaar met Fortuna Sittard Gepubliceerd op 3-11-2019 | Via fox sports

FC Utrecht had zondag geen kind aan Fortuna Sittard, na de eerste helft stond de ploeg van John van den Brom al met 3-0 voor. In de tweede helft werden daar nog drie doelpunten aan toegevoegd.

Grote uitblinker bij FC Utrecht was Sander van de Streek, goed voor twee doelpunten én twee 'versierde' penalty's. 

Al na vier minuten was het raak. Gyrano Kerk passeerde na een goede actie Fortuna-doelman Alexei Koselev in de korte hoek. Tien minuten later zette diezelfde Kerk teamgenoot Sander van de Streek een-op-een met de keeper voor de 2-0.

Simon Gustafson mocht na een half uur spelen aanleggen van de penaltystip na een overtreding van Amadou Ciss op Sander van de Streek, 3-0. 

In de tweede helft profiteerde Van de Streek van geblunder in de Limburgse verdediging en kon hij zijn tweede van de middag binnenschieten. Dit doelpunt zorgde voor een negatief record voor Fortuna-doelman Alexei Koselev. Het was zijn tachtigste tegentreffer van dit kalenderjaar, geen keeper kreeg ooit zo veel tegendoelpunten in een kalenderjaar.

Toch moest de sluitpost nog twee keer graaien, Simon Gustafson was voor de tweede keer trefzeker vanaf elf meter. En ook de ingevallen Simon Makienok pikte een doelpunt mee. Het was het tweede doelpunt in een week tijd. Na twee jaar blessureleed scoorde hij afgelopen week ook al bij zijn rentree voor de club uit de Domstad. 

Door de overwinning neemt FC Utrecht de vierde plek in de Eredivisie over van Vitesse. De Arnhemmers liepen bij FC Emmen averij op en staan vijfde met een minder doelsaldo. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020