FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019 | Via fox sports

FC Utrecht neemt Adrián Dalmau over van Heracles Almelo. De 25-jarige Spanjaard tekent een contract tot medio 2020.

Dalmau doorliep de jeugdopleiding bij Real Madrid en deed in Spanje vervolgens ervaring op bij de zogeheten B-ploegen van Rayo Vallecano, Espanyol en Villarreal en de eerste teams van FC Zamora, Racing Ferrol, CD Numancia en Real Mallorca, voor hij in de zomer van 2018 de overstap maakte naar Heracles Almelo.

In de Eredivisie speelde Dalmau 31 wedstrijden en daarin was hij goed voor 19 goals. Op de topscorerslijst van de Eredivisie bleven afgelopen seizoen alleen Ajax-aanvaller Dusan Tadic en PSV-captain Luuk de Jong de kersverse aanwinst van FC Utrecht voor.

"We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en zien bij Adrián de potentie om nog verder te groeien”, aldus Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken bij FC Utrecht. "Ondanks dat er veel interesse in hem was, heeft hij voor ons gekozen. Hij gelooft in de ambities van de club. Wij zijn er bijzonder trots op dat we hem aan ons hebben verbonden en dat we samen met Adrián die ambities gaan nastreven."

Dalmau is na Adam Maher, Justin Lonwijk en Vaclav Cerny de volgende aanwinst van Utrecht. Cyriel Dessers bewandelde de omgekeerde weg: de spits verruilde maandag FC Utrecht voor Heracles Almelo. De Domstedelingen zagen de Duitse aanvaller Lukas Görtler naar Zwitserland vertrekken. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019