FC Utrecht speelt ook tegen Fortuna gelijk, Hake nog altijd zonder zege Gepubliceerd op 19-12-2020 | Via fox sports

FC Utrecht weer weer niet weten te winnen in de Eredivisie. Thuis tegen Fortuna Sittard werd het 1-1. René Hake is daardoor ook na zeven officiële wedstrijden nog altijd zonder zege in zijn periode als interim-trainer.

Utrecht begon driftig maar miste de rust en overzicht in de afwerking. Mimoun Mahi en Justin Hoogma lieten grote kansen liggen. Fortuna Sittard wankelde onder de zware Utrechtse druk, maar bezweek niet. De bezoekers waren in de tegenstoot soms ook af toe dicht bij een treffer.

De sterke Duitse doelman Eric Oelschlägel, die zijn eredivisiedebuut maakte, hield Lisandro Semedo twee keer van scoren af en kreeg na ruim een half uur hulp van verdediger Tommy St. Jago.

Toch nog goals
Kort na de rust kwam Mahi dan toch tot scoren. Hij kopte van dichtbij raak uit een hoekschop van Gyrano Kerk. Tien minuten later was het alweer gelijk. Ook Sebastian Polter kopte raak uit een hoekschop, via de arm van Sander van de Streek. Daarna kregen beide ploegen nog winstkansen, maar gezien het spelbeeld was 1-1 een juiste uitslag.

Aanvoerder Mark van der Maarel speelde zijn driehonderdste officiële wedstrijd voor FC Utrecht. Zijn ploeg heeft nu twaalf competitieduels gespeeld en daarvan maar liefst zeven keer gelijkgespeeld.

(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021