FC Utrecht zet ambities kracht bij met winst op AZ Gepubliceerd op 1-8-2020 | Via fox sports

FC Utrecht is de FOX Sports Eredivisie Comeback begonnen met een 1-0 overwinning op AZ. De Zweed Simon Gustafson was in een lege Galgenwaard de matchwinner. De voorzet kwam van, de door de veel clubs begeerde Gyrano Kerk. Utrecht steekt niet onder stoelen of banken dat het dit seizoen de top serieus wil aanvullen. Het eerste speldenprikje is, met bondscoach Ronald Koeman op de tribune, dus uitgedeeld.

Vooraf gaf AZ-trainer Arne Slot aan weinig vertrouwen te hebben in de uitspraak van de UEFA over de verdeling van de Champions League tickets. De Europese voetbalbond heeft aangekondigd om 3 augustus met een definitief antwoord te komen voor de aangewezen nummer 2 van Nederland. Net als AZ is ook FC Utrecht wat katerig begonnen aan de voorbereiding. Geen bekerfinale en geen Europees voetbal, het had even tijd nodig om verwerkt te worden. De focus moet nu op de Eredivisiestart. En dan staan de oude vrienden Van den Brom en Slot toevalligerwijs opnieuw tegenover elkaar.

Gebroeders Koopmeiners

Dan zijn Calvin Stengs en Myron Boadu er ongetwijfeld wel weer bij. Het gevreesde AZ-duo is nu nog licht geblesseerd. Wel een nieuw duo in de tweede helft, centraal achterin: Teun en Peer Koopmeiners. Bij Utrecht bleef de basis een uur staan. Daarna bracht Van den Brom 10 nieuwe spelers, waaronder Urby Emanuelson. Hij traint mee bij zijn oude club, maar heeft (voorlopig) geen contract. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020