FC Utrecht zet ambities kracht bij met winst op AZ Gepubliceerd op 1-8-2020 | Via fox sports

FC Utrecht is de FOX Sports Eredivisie Comeback begonnen met een 1-0 overwinning op AZ. De Zweed Simon Gustafson was in een lege Galgenwaard de matchwinner. De voorzet kwam van, de door de veel clubs begeerde Gyrano Kerk. Utrecht steekt niet onder stoelen of banken dat het dit seizoen de top serieus wil aanvullen. Het eerste speldenprikje is, met bondscoach Ronald Koeman op de tribune, dus uitgedeeld.

Vooraf gaf AZ-trainer Arne Slot aan weinig vertrouwen te hebben in de uitspraak van de UEFA over de verdeling van de Champions League tickets. De Europese voetbalbond heeft aangekondigd om 3 augustus met een definitief antwoord te komen voor de aangewezen nummer 2 van Nederland. Net als AZ is ook FC Utrecht wat katerig begonnen aan de voorbereiding. Geen bekerfinale en geen Europees voetbal, het had even tijd nodig om verwerkt te worden. De focus moet nu op de Eredivisiestart. En dan staan de oude vrienden Van den Brom en Slot toevalligerwijs opnieuw tegenover elkaar.

Gebroeders Koopmeiners

Dan zijn Calvin Stengs en Myron Boadu er ongetwijfeld wel weer bij. Het gevreesde AZ-duo is nu nog licht geblesseerd. Wel een nieuw duo in de tweede helft, centraal achterin: Teun en Peer Koopmeiners. Bij Utrecht bleef de basis een uur staan. Daarna bracht Van den Brom 10 nieuwe spelers, waaronder Urby Emanuelson. Hij traint mee bij zijn oude club, maar heeft (voorlopig) geen contract. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020