FC Utrecht zet door zege bij Heracles eerste stap richting finale Play-Offs Gepubliceerd op 18-5-2019 | Via fox sports

FC Utrecht heeft de eerste stap gezet richting de finale van de Play-Offs om Europees voetbal. In de eerste wedstrijd van het tweeluik met Heracles waren de Domstedelingen met 0-2 te sterk in Almelo.

Drie jaar geleden troffen beide teams elkaar ook in de play-offs om Europees voetbal, toen was Heracles Almelo over twee duels te sterk en ging de ploeg van toenmalig coach John Stegeman Europa in. Zaterdag begon FC Utrecht zonder aanvoerder Willem Janssen aan het duel, maar kwam het wel in de eerste helft op voorsprong. Siemen Mulder wees na een duik van Riechedly Bazoer naar de stip en Simon Gustafson benutte eenvoudig het ietwat discutabele buitenkansje: 0-1. 

Heracles Almelo probeerde kansen te creëren, maar FC Utrecht was in de tegenstoot gevaarlijk. Het ontbrak aan zorgvuldigheid, waardoor de uitploeg kansen op mogelijkheden onbenut liet. Vlak voor rust was het toch raak. Een standaardsituatie werd ingedraaid en Cyriel Dessers kopte mooi raak: 0-2. 

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar een doelpunt en bracht Frank Wormuth spits Joey Konings. Met nieuw aanvallend elan kwam de thuisploeg tot kansen, maar David Jensen hield zijn doel schoon. Zo gaan Advocaat en consorten met een goede uitgangspositie naar de return in Utrecht van dinsdagavond. In een mogelijke finale van de Play-Offs ontmoet de nummer vijf van de Eredivisie FC Groningen of Vitesse. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019
Eredivisie
Oproep: wie is jouw Walking Legend? Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Fernando Ricksen overleden Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week Gepubliceerd op 17-9-2019
Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019