Feyenoord blijft ongenaakbaar in De Kuip Gepubliceerd op 25-11-2018 | Via fox sports

Feyenoord heeft na zes thuiswedstrijden nog altijd een honderd procent score in De Kuip. De Rotterdammers boekten een 1-0 zege op FC Groningen dankzij een fraaie treffer van Jens Toornstra.

Het is de eerste keer sinds het seizoen 2000/2001 dat Feyenoord foutloos is in eigen huis na zes competitieduels. Inderdaad leed de ploeg het eerste puntverlies pas in de twaalfde wedstrijd.

Toornstra had slechts zeven minuten nodig om voor het hoogtepunt van de wedstrijd te tekenen. Na een dieptepass van Jordy Clasie controleerde hij de bal op zijn borst en volleerde de bal tegen de touwen.

Met die voorsprong op zak ging Feyenoord echter niet beter spelen. FC Groningen, dat in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeert, had al snel door dat er wellicht wat te halen viel in De Kuip en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Ritsu Doan was na 25 minuten dicht bij de 1-1. De Japanner glipte langs linksback Tyrell Malacia, die net als centrumverdediger Eric Botteghin terugkeerde in de basis, maar schoot daarna op de paal. De Rotterdamse doelman Justin Bijlow voorkwam vlak voor rust de gelijkmaker van Samir Memisevic.

Gevaarlijk
De Groningse trainer Danny Buijs, zelf jarenlang fanatiek supporter en ook speler van Feyenoord, wisselde in de rust de tegenvallende spits Mateo Cassierra voor Ajdin Hrustic. De noorderlingen waren direct weer gevaarlijk via Mimoun Mahi, die de bal voorlangs schoot.

Groningen geloofde in een stunt omdat Feyenoord in voetballend opzicht het verschil niet kon maken. Ook in het vierde jaar onder Van Bronckhorst slaagt de Rotterdamse ploeg er slechts sporadisch in om echt te domineren.

In de slotfase, toen Groningen steeds meer ruimte weggaf, waren de grootste kansen voor Feyenoord. Tonny Vilhena raakte de lat en Steven Berghuis de paal. De supporters vierden de moeizame zege met een lauw applaus.

Volgende week komt koploper PSV naar De Kuip. Feyenoord heeft dertien punten achterstand op de Eindhovenaren, wel met een wedstrijd minder gespeeld. (FOX Sports/ANP)

 


Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019