Feyenoord blijft ongenaakbaar in De Kuip Gepubliceerd op 25-11-2018 | Via fox sports

Feyenoord heeft na zes thuiswedstrijden nog altijd een honderd procent score in De Kuip. De Rotterdammers boekten een 1-0 zege op FC Groningen dankzij een fraaie treffer van Jens Toornstra.

Het is de eerste keer sinds het seizoen 2000/2001 dat Feyenoord foutloos is in eigen huis na zes competitieduels. Inderdaad leed de ploeg het eerste puntverlies pas in de twaalfde wedstrijd.

Toornstra had slechts zeven minuten nodig om voor het hoogtepunt van de wedstrijd te tekenen. Na een dieptepass van Jordy Clasie controleerde hij de bal op zijn borst en volleerde de bal tegen de touwen.

Met die voorsprong op zak ging Feyenoord echter niet beter spelen. FC Groningen, dat in de onderste regionen van de Eredivisie bivakkeert, had al snel door dat er wellicht wat te halen viel in De Kuip en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Ritsu Doan was na 25 minuten dicht bij de 1-1. De Japanner glipte langs linksback Tyrell Malacia, die net als centrumverdediger Eric Botteghin terugkeerde in de basis, maar schoot daarna op de paal. De Rotterdamse doelman Justin Bijlow voorkwam vlak voor rust de gelijkmaker van Samir Memisevic.

Gevaarlijk
De Groningse trainer Danny Buijs, zelf jarenlang fanatiek supporter en ook speler van Feyenoord, wisselde in de rust de tegenvallende spits Mateo Cassierra voor Ajdin Hrustic. De noorderlingen waren direct weer gevaarlijk via Mimoun Mahi, die de bal voorlangs schoot.

Groningen geloofde in een stunt omdat Feyenoord in voetballend opzicht het verschil niet kon maken. Ook in het vierde jaar onder Van Bronckhorst slaagt de Rotterdamse ploeg er slechts sporadisch in om echt te domineren.

In de slotfase, toen Groningen steeds meer ruimte weggaf, waren de grootste kansen voor Feyenoord. Tonny Vilhena raakte de lat en Steven Berghuis de paal. De supporters vierden de moeizame zege met een lauw applaus.

Volgende week komt koploper PSV naar De Kuip. Feyenoord heeft dertien punten achterstand op de Eindhovenaren, wel met een wedstrijd minder gespeeld. (FOX Sports/ANP)

 


Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019