Feyenoord heeft geen kind aan gehavend De Graafschap Gepubliceerd op 9-2-2019 | Via fox sports

Feyenoord heeft zich zaterdag op prima wijze hersteld van de nederlaag tegen Excelsior van vorige week. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 4-0 van De Graafschap.

Met verdediger Cuco Martina als debutant in de basis, voor Jan-Arie van der Heijden, nam Feyenoord zaterdag een beetje revanche voor de 2-0 nederlaag tijdens de eerste speelronde in Doetinchem.

De thuisclub kende amper moeite met de Superboeren, die verzwakt waren door een griepgolf. De Graafschap miste onder anderen Jordy Tutuarima, Ted van de Pavert, Javier Vet, Stef Nijland en Lars Nieuwpoort, maar ook trainer Henk de Jong zat ziek thuis. Assistent Sandor van der Heide nam daarom de honneurs waar in De Kuip. 

Het was vooral aan doelman Hidde Jurjus te danken dat de uitslag nog betrekkelijk meeviel voor de degradatiekandidaat. De jarige Jurjus gaf op zijn verjaardag geen cadeautjes weg. Hij voorkwam met heel wat fraaie reddingen, vooral met zijn voeten, een hogere score. 

De Achterhoekse keeper was in de 28ste minuut toch kansloos toen een schot van Tonny Vilhena onderweg van richting werd veranderd door Azor Matusiwa. In de tweede helft liep Feyenoord weg bij De Graafschap door doelpunten van de vleugelverdedigers Calvin Verdonk (zijn eerste in de Eredivisie) en Jeremiah St. Juste. Ook Jens Toornstra pikte weer een treffer mee.

Voor Feyenoord is het vooral zaak om de derde plaats in de Eredivisie vast te houden. De Rotterdammers hebben vijf punten voorsprong op AZ, dat na de winterstop bezig is aan een opmars. De achterstand op nummer twee Ajax is na diens nederlaag tegen Heracles Almelo geslonken tot acht punten. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019