Feyenoord heeft geen kind aan gehavend De Graafschap Gepubliceerd op 9-2-2019 | Via fox sports

Feyenoord heeft zich zaterdag op prima wijze hersteld van de nederlaag tegen Excelsior van vorige week. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 4-0 van De Graafschap.

Met verdediger Cuco Martina als debutant in de basis, voor Jan-Arie van der Heijden, nam Feyenoord zaterdag een beetje revanche voor de 2-0 nederlaag tijdens de eerste speelronde in Doetinchem.

De thuisclub kende amper moeite met de Superboeren, die verzwakt waren door een griepgolf. De Graafschap miste onder anderen Jordy Tutuarima, Ted van de Pavert, Javier Vet, Stef Nijland en Lars Nieuwpoort, maar ook trainer Henk de Jong zat ziek thuis. Assistent Sandor van der Heide nam daarom de honneurs waar in De Kuip. 

Het was vooral aan doelman Hidde Jurjus te danken dat de uitslag nog betrekkelijk meeviel voor de degradatiekandidaat. De jarige Jurjus gaf op zijn verjaardag geen cadeautjes weg. Hij voorkwam met heel wat fraaie reddingen, vooral met zijn voeten, een hogere score. 

De Achterhoekse keeper was in de 28ste minuut toch kansloos toen een schot van Tonny Vilhena onderweg van richting werd veranderd door Azor Matusiwa. In de tweede helft liep Feyenoord weg bij De Graafschap door doelpunten van de vleugelverdedigers Calvin Verdonk (zijn eerste in de Eredivisie) en Jeremiah St. Juste. Ook Jens Toornstra pikte weer een treffer mee.

Voor Feyenoord is het vooral zaak om de derde plaats in de Eredivisie vast te houden. De Rotterdammers hebben vijf punten voorsprong op AZ, dat na de winterstop bezig is aan een opmars. De achterstand op nummer twee Ajax is na diens nederlaag tegen Heracles Almelo geslonken tot acht punten. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019
Eredivisie
Ajax wervelt aan de hand van Tadic langs Emmen Gepubliceerd op 11-8-2019
Eredivisie
Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt Gepubliceerd op 9-8-2019