Feyenoord heeft spits Bozenik binnen Gepubliceerd op 27-1-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft Robert Bozenik gecontracteerd. De 20-jarige Slowaakse spits ondertekende maandag een contract voor 4,5 jaar bij de Rotterdammers. Hij was afgelopen week al medisch gekeurd.

Bozenik komt uit eigen land over van MSK Zilina. Trainer Dick Advocaat wilde graag een extra spits in zijn selectie hebben, omdat hij op die positie nu eigenlijk alleen de beschikking heeft over de Deen Nicolai Jørgensen.

Technisch directeur Frank Arnesen is verheugd: "De komst van Robert geeft ons meer mogelijkheden in aanvallend opzicht. Hij is een jong maar groot talent dat we de tijd geven om hier te groeien en zich verder te ontwikkelen"

Dick Advocaat riep al wekenlang om een extra spits, die de concurrentiestrijd kan aangaan met Nicolai Jørgensen. De Deen wist vorige week bij de hervatting van het seizoen tegen sc Heerenveen (3-1) eindelijk weer eens te scoren, twee keer zelfs.

Bozenik maakte in acht interlands voor Slowakije vier doelpunten. Bij zijn club gaat het minder hard: drie goals in zestien duels in de Slowaakse Fortuna Liga.

Hij stond ook in de belangstelling van onder meer de Duitse club Hamburger SV, maar hij heeft nu toch voor Feyenoord gekozen. De Rotterdammers grepen eerder naast de Russische spits Aleksandr Kokorin. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020